Trecerile de pietoni desenate sub forma de claviatura E-mail
trecerile de pietoni Trecerile de pietoni de pe Vasile Milea colț cu Calea Dumbrăvii și cele din fața Facultății de Litere au fost revopsite sub forma unor claviaturi de pian.

Acestea sunt doar primele dintr-un proiect al administrației locale care vrea să reînvie spiritul creativității spontane în fosta Capitală culturală europeană. În plus, redesenarea trecerilor de pietoni din Sibiu vizează și celebrarea anului cultural Chopin. Până acum, în Sibiu au fost marcate cinci treceri de pietoni - pe Bulevardul Vasile Milea - în dreptul Băncii Carpatica, trecerea pietonală de pe strada Andrei Şaguna din dreptul Colegiului Octavian Goga, cea de pe Bulevardul Victoriei colţ cu strada Banatului, trecerea pietonală situată la intersecţia Bulevardului V. Milea cu Semaforului şi cea de la intersecţia Bulevardului V. Milea cu Piaţa Unirii.

Pe lângă acestea, vor mai fi marcate tot sub forma unei claviaturi de pian şi trecerile pietonale de pe Bulevardul Coposu (cea de la Sala Thalia şi cea de la Teatru Radu Stanca), însă doar după finalizarea lucrărilor de refacere a carosabilului afectat. ”La iniţiativa Institutului Polonez din Bucureşti, care coordonează acţiunile legate de Anul Chopin în România, Primăria Sibiu a pus în practică proiectul «Claviatura pe trecerea de pietoni», care constă în realizarea câtorva treceri pietonale asemănătoare unei claviaturi de pian. Ideea acestui proiect creeat pentru Primăria Generală a Varşoviei aparţine artistelor poloneze Helena Czernek şi Klara Jankiewicz”, a anunțat azi primarul Sibiului, Klaus Johannis. În 2010 se împlinesc 200 de ani de la naşterea compozitorului şi pianistului Fryderyk Chopin. Cu acest prilej, în numeroase ţări din lume, inclusiv România se organizează o serie de evenimente în dorinţa de a sublinia caracterul internaţional al acestei aniversări.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav