Trei jandarmi sibieni pleaca in misiune in Kosovo E-mail

  Trei luptători din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu au fost selecţionaţi pentru a participa, în următoarele şase luni, la misiunea internaţională de menţinere a păcii în provincia Kosovo, sub egida UE (EULEX).

Cei trei jandarmi -locotenentul Bălan Florin, şef Comunicaţii şi Informatică, plutonierul Porime Ciprian şi plutonierul Fabian Mihai- au plecat în Kosovo voluntar. Ei fac parte dintr-un detaşament de jandarmi români format din 115 luptători care înlocuiesc contingentul care şi-a încheiat misiunea în luna mai a acestui an.

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sibiu, aceştia au ajuns, deja, în teatrele de operaţiuni, după ce au participat la o instruire specifică la Şcoala de Aplicaţii a Jandarmeriei Române şi la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare al Jandarmeriei Române de la Ochiuri.

 

Pe timpul stagiului de pregătire, au fost planificate şi executate evaluări parţiale, iar la final a fost organizat un examen cu probe la pregătirea de specialitate, executarea unor exerciţii specifice de tragere cu armamentul şi tehnica de luptă, educaţie fizică şi cunoaşterea limbii engleze.

În contingentul care şi-a încheiat activitatea, IJJ Sibiu a fost reprezentat de către: maior Brâncoveanu Marian - şef Comunicaţii şi Informatică şi adjunct al comandantului, căpitan Timbuş Ovidiu – comandant pluton misiuni internaţionale, plt. adj. Răţoiu Ştefan, plt Fabian Mihai.

 

Contingentul de jandarmi români vor asigura îndeplinirea unor misiuni de prevenire a conflictelor şi gestionarea situaţiilor de criză, de întărire - consiliere, asistenţă, formare, control - a forţelor de ordine locale sau de substituţie a acestora în toate domeniile lor de activitate.

Faţă de precedentele mandate (sub egida O.N.U.), care se derulau pe o perioadă de un an, mandatul EULEX va avea o durată de şase luni, iar contingentul de jandarmi români aflat în teatrul de operaţii din Kosovo va efectua rotaţia, conform planificărilor anterioare, în perioada noiembrie-decembrie 2009, respectiv mai-iunie 2010.

Această misiune se înscrie în responsabilităţile ce revin României ca urmare a aderării la Uniunea Europeană, respectiv contribuţia română la efortul general de asigurare a păcii şi siguranţei în Europa.Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav