Tulpan vrea sa aduca un nou record Romaniei in Caucaz E-mail
Expeditie in Caucaz Cea mai mare expediţie sibiană de până acum, condusă de alpinistul Teodor Tulpan, va pleca, luni dimineaţă, spre munţii Caucaz, unde va escalda Vârful Elbrus, cel mai înalt din Europa.
Cei 14 temerari, dintre care 11 sunt din Sibiu, se vor întoarce în 15 august. Dacă vremea va ţine cu ei, după ce vor atinge vârful, fiecare va coborî separat, unii pe schiuri, cel mai tânăr membru va încerca să coboare cu placa, iar Teodor Tulpan, Florian Agafiu şi Valentin Popa cu parapanta.

Acesta va fi un record ca altitudine la zbor cu parapanta, pentru România. “Din ce am aflat eu, încă nu s-a zburat niciodată de pe acest vârf. În primul rând din cauza condiţiilor meteo, iar în al doilea rând pentru că este chiar la graniţă cu Cecenia, unde militarii exersează ţinta pe tot ce miscă pe creastă”, a zis, mai în glumă, mai în serios, Tulpan.

Elbrus, 5.642 metri, nu este un vârf foarte tehnic, iar pentru Tulpan ar părea un mizilic, după ce a escaladat cel mai înalt vârf din lume - Everestul. Alpinistul nu este însă de aceeaşi părere. De la 3800 de metri începe gheţarul, iar principala problemă în Caucaz este vremea, foarte capricioasă. “Nu desconsider niciun vârf din lume.
Dacă nu eşti pregătit şi fizic şi psihic, de multe ori ceea ce ţi se pare o escaladare uşoară se poate solda cu o tragedie”, a declarat Tulpan. Toţi participanţii sunt pregătiţi şi au mai luat parte la nenumărate expediţii. Cel mai tânăr are doar 20 de ani, iar cel mai în vârstă 47.
Această aventură a costat 1000 de euro de persoană, în condiţiile în care, fără niciun sponsor, cheltuielile au fost reduse la maximum. Tulpan încearcă să promoveze prin aceste expediţii, alpinismul în Sibiu. “Acest sport a decăzut foarte mult în oraşul nostru, tot mia puţini tineri sunt interesaţi. În Făgăraş, de exemplu, aici la noi, 80 la sută din turişti sunt străini, iar din cei 20 la sută români, doar 0,01 sunt sibieni. Dar la Curmătura Ştezii e plin de grătare”, a încheiat alpinistul.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav