Turneu de succes pentru Filarmonica de Stat Sibiu E-mail
turneu de succes Sărbătorile de iarnă ale melomanilor din Franţa şi Italia au fost luminate şi în acest an de muzica oferită de Filarmonica de Stat Sibiu. 40 de muzicieni, împreună cu 15 corişti de la Filarmonica "Transilvania" din Cluj-Napoca au revenit, la începutul săptămânii, dintr-un turneu care a început pe 25 decembrie 2009 şi care s-a finalizat pe 4 ianuarie 2010. Filarmonica sibiană a urmat, în acest fel, o tradiţie veche de 20 de ani. "A fost aşa cum ne aşteptam să fie. Concertele s-au bucurat de un real succes, mai ales că peste tot au fost sălile pline, muzicienii fiind foarte apreciaţi", a spus Ioan Bojin, directorul general al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Turneu cu 55 de artişti

Concertele s-au desfăşurat în cinci locaţii, cuprinzând trei teatre din Italia şi două din Franţa, cu care instituţia sibiană menţine legături de două decenii. Alături de cei 40 de muzicieni şi 15 corişti, turneul din acest an al Filarmonicii s-a remarcat prin doi solişti clujeni: soprana Daniela Păcurar şi violonistul Francesco Ionaşcu. Potrivit lui Ioan Bojin, Daniela Păcurar, care vine de la Corul Filarmonicii "Transilvania" din Cluj-Napoca, s-a făcut remarcată în cadrul turneului prin vocea sa deosebită, care a atras admiraţia publicului. La rândul său, violonistul Francesco Ionaşcu a fost laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale.

Concertul de Anul Nou

Succesul de care s-au bucurat muzicienii sibieni în cele două ţări, va putea fi reeditat şi la Sala Thalia joi, 7 ianuarie, unde, de la ora 19, va avea loc Concertul de Anul Nou, susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul Francois Robert Girolami. Evenimentul cu titlul "Armonii vieneze" va cuprinde lucrări de Johann Strauss, Franz Lehar şi Jacques Offenbach şi o va aduce în prim-plan pe solista Bianca Ionescu. Programul oferit melomanilor sibieni în această săptămână este, după cum a mai spus Ioan Bojin, "foarte asemănător cu cel din turneu", fiind primul eveniment muzical al acestui an la Filarmonica de Stat Sibiu.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav