Turnurile gemene de pe Viteazu primesc finantare europeana E-mail
Turnurile gemene Pe lângă faptul că vrea să fie cea mai înaltă clădire din Sibiu, centrul de afaceri în construcţie, de pe străpungerea lui Mihai Viteazu, este şi primul proiect, din ţară, care primeşte finanţare nerambursabilă prin fondurile alocate domeniului major de intervenţie 4.1 al Programului Operaţional Regional. Cunoscută şi sub numele de “turnurile gemene”, investiţia aparţine societăţii Transcar Internaţional, membră a holdingului Atlassib.

Proiectul „Centru de afaceri Sibiu”, depus de Transcar International, a fost semnat de Agenţia pentru Dezvoltarea Regiunii Centru, din care face parte judeţul Sibiu, de beneficiar şi de Ministerul Dezvoltării, la exact doi ani de la lansarea programului REGIO în România. Programul Operaţional Regional a fost lansat în iulie 2007, tot la Sibiu. Acesta este primul proiect care primeşte finanţare pe DMI 4.1, anume “dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală”.

Proiectul a fost depus în 2008 şi a solicitat peste 46 milioane lei fonduri nerambursabile. Contribuţia beneficiarului este de peste 38 milioane lei, iar durata de implementare este de 25 luni. Prin intermediul centrului, o clădire înaltă de 15 etaje, beneficiarul va oferi, pentru firmele ce vor fi găzduite, diverse servicii, de la consultanţă în mai multe domenii, cursuri de instruire, servicii de intermediere, la posibilităţi de a încheia parteneriale între membrii centrului. La finalul proiectului, aici vor fi 52 de firme, vor fi create 440 locuri de muncă, dintre care 41 pentru personalul centrului. Un alt indicator din proiect prevede creşterea cifrei de afaceri pentru firmele găzduite în cadrul centrului, în medie, cu 7-10 la sută pe an.

Pe acest domeniu major de intervenţie, până la 30 iunie, au fost depuse, la nivelul Regiunii Centru, nouă proiecte. Dintre care cinci au fost respinse iar trei proiecte au rămas în evaluare. Această cerere de finanţare este prima care a fost semnată pe domeniu, la nivel naţional. „Este un proiect de anvergură care are ca scop atragerea investiţiilor, revigorarea şi dezvoltarea economiei locale şi regionale. Prin acest centru, beneficiarul va asigura IMM-urilor şi altor tipuri de organizaţii o serie de facilităţi şi spaţii pentru desfăşurarea de activităţi economice de producţie şi de prestări servicii”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Peste jumătate din fonduri alocate, în regiunea centru

În cei doi ani de la lansare, au fost depuse, la nivelul Regiunii Centru, 331 proiecte pentru finanţare nerambusabilă prin Programul Operaţional Regional. Suma solicitată este de aproximativ 620 de milioane euro, deşi fondurile disponibile sunt de aproape 500 milioane. POR a alocat celor şase judeţe din Regiunea Centru un procent de 10,9 la sută din bugetul pentru întreaga ţară, respectiv 483,62 milioane euro pentru perioada 2007-2013. Din cele 331 de proiecte depuse, 81 au fost contractate. Valoarea solicitată este de 94,87 milioane euro. În perioada imediat următoare, alte 26 de proiecte vor semna contractele de finanţare, pentru 32,87 milioane euro fonduri nerambusabile.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav