ULBS a V~a universitate din tara E-mail
Pe locul 5 Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu s-a clasat pe locul cinci în cadrul unui top al celor mai bune universităţi din ţară, potrivit unui studiu realizat de revista Capital, în colaborare cu compania germană Kienbaum Management Consultants.

Potrivit Capital.ro, titlul de cea mai bună universitate din ţară a fost atribuit, în urma unui sondaj, Universităţii Babes-Bolyai din Cluj, care este urmată de cea din Bucureşti şi Universitatea Transilvania, din Braşov. Pe locul al IV-lea, potrivit aceluiaşi clasament, se află Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, iar pe locul al V-lea, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu. Urmează Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Institutul Teologic Româno-Catoloc din Bucureşti, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi pe locul X Universitatea Româno-Americană din Bucureşti.

În cea de a doua parte a clasamentului se regăsesc, în ordine, Universitatea Tehnică Cluj, Universitatea “Petru Maior” Târgu Mureş, Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” Iaşi, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea de Nord Baia Mare, Universitatea din Bacău, Institututl Teologic Baptist din Bucureşti, Universitatea Petrol Gaze din Ploieşti, Universitatea Hyperion din Bucureşti, Universitatea “Gh. Bariţiu”din Braşov, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, Universitatea “Titu Maiorescu”, Bucureşti, Universitatea “Spiru Haret”, Bucureşti şi Universitatea Bioterra, Bucureşti.

Potrivit site-ului Capital.ro, în cercetare au fost cuprinse 84 de universităţi de stat şi private. Au răspuns 395 de respondenţi, din cadrul a 35 de companii naţionale şi internaţionale, care au făcut referire la doar 52 de universităţi din totalul vizat şi 3.131 de absolvenţi de facultate, majoritatea licenţiaţi după 1995.

Aprecierea asupra facultăţilor, de la foarte bună (1), până la insuficient (4), s-a bazat pe mai multe criterii: educaţia teoretică, orientarea practică, competenţe lingvistice (limbi străine) şi experienţă internaţională.

1 Universitatea Babes-Bolyai, Cluj

2 Universitatea din Bucureşti

3 Universitatea Transilvania, Braşov

4 Universitatea Ştefan cel Mare, Suceva

5 Universitatea Lucian Blaga, Sibiu

6 Universitatea Petre Andrei, Iaşi

7 Academia de Studii Economice, Bucureşti

8 Institutul Teologic Romano-Catolic, Bucureşti

9 Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi

10 Universitatea Româno-Americana, Bucureşti

11 Universitatea Tehnică, Cluj

12 Universitatea Petru Maior, Târgu-Mureş

13 Universitatea tehnică Gh Asachi, Iaşi

14 Universitatea de Vest, Timişoara

15 Universitatea din Craiova

16 Universitatea Politehnică, Timişoara

17 Universitatea de Nord, Baia-Mare

18 Universitatea din Bacău

19 Institutul Teologic Baptist, Bucureşti

20 Universitatea Petrol-Gaze, Ploieşti

21 Universitatea Hyperion, Bucureşti

22 Universitatea Gh Bariţiu, Braşov

23 Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi

24 Universitatea de Vest, Vasile Goldiş, Arad

25 Universitatea Titu Maiorescu, Bucureşti

26 Universitatea Spiru Haret, Bucureşti

27 Universitatea Bioterra, Bucureşti

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav