ULBS: burse pentru studentii cu dizabilitati E-mail
ULBS: burse pentru studentii cu dizabilitatiUn nou proiect, la care participă şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) şi care presupune facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi la învăţământul superior, a fost lansat vineri, 4 martie, la Sibiu. Proiectul presupune selectarea a aproximativ 100 de viitori studenţi sau studenţi cu dizabilităţi, de la facultăţile din Sibiu, care vor fi introduşi într-un program integrat de aproximativ doi ani. Proiectul presupune, de asemenea şi acordatea unor burse de până la 800 de lei lunar, pe aproximativ aceeaşi perioadă.
Pe lângă ULBS, în proiect mai sunt implicate alte două universităţi, Universitatea Dunărea de Jos, din Galaţi şi Universitatea Valahia, din Târgovişte. "Avem un grup ţintă de 300 de studenţi cu dizabilităţi pe care intenţionăm să îi includem într-un program de aproximativ doi ani universitari. Un program integrat, considerăm noi integrat, pentru că o să conţină mai multe module care se completează", a declarat managerul de proiect, Andrei Linu.

În cadrul proiectului vor fi formate aproximativ 100 de persoane care se vor ocupa de educarea şi consilierea beneficiarilor.

Va fi înfiinţată, de asemenea, o platfomă informatică care va ajuta la convertirea conţinutului clasic în conţinut electronic accesibil şi care va face mult mai accesibilă accesarea cursurilor.

"Ştiţi bine că principala problemă a acestora (n.r. persoanelor cu dizabilităţi), în învăţământul superior şi numai, o reprezintă accesibilizarea sau accesarea conţinuturilor. Dacă au deficienţe de un anume tip, nu pot accesa aceste conţinuturi, nu pot să studieze, manualele sunt într-un anume format, profesorii predau după reguli stricte sau tradiţionale la tablă, ţin colocvii şi sunt persoane cu dizabilităţi care nu pot să acceseze uşor acest conţinut", a explicat Andrei Linu.

150 de burse

Aproximativ 150 de participanţi la proiect vor beneficia de burse lunare, pentru aproximativ doi ani, în valoare de până în 800 de lei, potrivit aceleiaşi surse. "Selectarea se va face pe diverse criterii, în funcţie de cele mai imperative, pentru că unii de exemplu, dacă au nevoie de acceseze de acasă conţinuturile, vor avea nevoie de calculator şi atunci ne gândim să acordăm cu prioritate aceste burse pentru a-şi putea achiziţiona un calculator", a explicat managerul de proiect.

Proiectul este confinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Beneficiarul proiectului este Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), având parteneri cele trei universităţi din Sibiu, Galaţi şi Târgovişte.


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav