ULBS promoveaza mobilitatea educationala E-mail
Ulbs promoveaza mobilitatea La sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu au organizat "Seminarul comun al coordonatorilor Birourilor de Programe Comunitare si al retelei de promoteri Europass". La eveniment au participat responsabili ai Birourilor de Programe Comunitare ale facultatilor din Romania, reprezentanti ai ANPCDEFP, promoteri Europass, dar si studenti romani care au studiat in tarile Uniunii Europene prin intermediul burselor Erasmus.

17 studenti din tari asiatice, insotiti de patru profesori, vot studia in cadrul ULBS prin proiectul "Erasmus"

Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu a gazduit la sfarsitul saptamanii trecute „Seminarul comun al coordonatorilor Birourilor de Programe Comunitare si al retelei de promoteri Europass". Evenimentul, desfasurat timp de patru zile la Facultatea de Medicina si Farmacie „Papiu Ilarian" din Sibiu, a avut ca tema importanta programelor comunitare, atat pentru studentii romani care pleaca sa studieze in afara tarii, cat si pentru cei care vin in Romania pentru a parcurge un semestru de studii.

La seminar au participat reprezentanti ai universitatilor din Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Targu-Jiu, Targu Mures, Timisoara si Sibiu. Din partea Universitatii sibiene au luat parte Constantin Oprean, rectorul institutiei, Rodica Miclea, prorector, iar din parte Biroului de Programe Comunitare, Daniela Preda, Corina Marin si Ioana Mircea. Pentru a ilustra cat mai bine conceptul de „program comunitar" la nivelul unei institutii de invatamant superior, la discutii si workshop-uri au luat parte si studenti care au fost plecati la studii in tarile cu care ULBS are parteneriat. Vineri toti invitatii au luat parte la aceleasi activitati, urmand ca a doua zi partcipantii sa fie impartiti in doua echipe de lucru: Erasmus si Europass.

Experienta Erasmus in cadrul ULBS

ULBS este, din acest an, partenera in proiectul international „Ersamus Mundus External Cooperation Windows" in vederea cresterii calitatii si promovarii invatamantului superior sibian. In urma acestui parteneriat, institutia a devenit prima universitate romaneasca inclusa in program. Acesta are ca zona de actiune tari asiatice precum Bangladesh, India, Pakistan, Cambogia si Filipine. Astfel, anul acesta, 17 studenti insotiti de patru profesori din aceste tari vot studia in cadrul ULBS. In programa scolara, a fost inclus si un curs intensiv de limba romana. „Studentii veniti din tarile asiatice sa studieze la noi au inceput deja un curs intensiv de limba romana", spune Daniela Preda, reprezentant al Universitatii din Sibiu. In prezent, ULBS are peste 270 de contracte bilaterale Erasmus cu universitati din intreaga Europa, printre care Germania, Franta, Belgia si Italia. De asemenea, institutia detine peste 60 de acorduri de cooperare cu tari din Europa, Asia, America de Sud, SUA si Canada. In acest an, 130 de studenti sibieni se vor bucura de una din bursele oferite prin Erasmus, fiind cel mai mare numar de studenti care pleaca inafara. Anul acesta, universitatea sibiana va implini 11 ani de activitate Erasmus.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav