ULBS se implica E-mail
ULBS se implica In perioada 15 - 17 octombrie 2009, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu va fi gazda unui eveniment stiintific de mare anvergura, cea de a 5-a Conferinta Balcanica pentru Educatie in Inginerie si Management.
150 de personalitati si cercetatori de prestigiu de la marile universitati ale lumii vor lua parte la Conferinta Balcanica pentru Educatie in Inginerie si Management

Universitatea „Lucian Blaga din Sibiu" va gazdui saptamana viitoare cea de a 5-a Conferinta Balcanica pentru Educatie in Inginerie si Management. „Coordonata si in acest an de rectorul universitatii, Prof. Univ. Dr. Constantin Oprean, conferinta reprezinta un reper important pe agenda universitara sibiana cu atat mai mult cu cat manifestarea, devenita traditionala, este organizata in acest an, in parteneriat cu Hochschule Wismar, University of Applied Sciences, Business and Design, Germania", spune Prof. univ. dr. Claudiu Vasile Kifor, Directorul departamentului cercetare stiitifica a ULB.

Premiera

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a organizat aceasta conferinta pentru prima oara in 2003, in colaborare cu UNESCO International Centre for Engineering Education cu sediul la Universitatea Monash, Melbourne, Australia. Comitetul stiintific international, calitatea lucrarilor stiintifice, parteneriatul international reprezentativ pentru acest domeniu, au fost criterii care au facut ca in 2005 conferinta sa fie recunoscuta si acreditata de catre prestigiosul ISI Thomson din Philadelphia, SUA, astfel ca astazi, toate lucrarile stiintifice publicate in editiile 2003, 2005, 2007 ale conferintei sunt indexate in cea mai reprezentativa baza de date stiintifica la nivel international.

Participare internationala

La editia din acest an este preconizata sosirea la Sibiu a peste 150 de participanti printre acestia numarandu-se personalitati si cercetatori de prestigiu de la universitati precum: Hochschule Wismar, University of Applied Sciences, Business and Design, Germania, Glasgow Caledonian University, Scotia, UK, University of Aberdeen, Scotland, UK, University of Windsor, Canada, Polytechnic University, Brooklyn, New York, USA, University of Wales Institute, Cardiff, Slovak University of Technology in Bratislava, Technical University Wien, Riga Teacher Training and Educational Management Academy, Letonia, Piri Reis University, Istanbul etc. Pe langa prezentarea efectiva a lucrarilor si a contributiilor stiintifice se vor organiza workshop-uri de lucru, expozitii, toate acestea cu scopul de largire a parteneriatului international al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu si de accesare de proiecte de cercetare in cadrul unor parteneriate internationale.

Lectura pe Web

Pentru a treia oara consecutiv intr-un an, grupul de lectura LECRAM al Universitatii „Lucian Blaga" din Sibiu se va „produce" pe Web in cadrul proiectului international „Le Baiser de la matrice" realizat de Veronique Aubouy si Teatrul La Villette din Paris. Sedinta de inregistrare va avea loc sambata 10 octombrie 2010, incepand cu ora 10, in sala Lectoratului francez din sediul Facultatii de Litere si Arte. Lecturile membrilor grupului vor fi transmise instantaneu, proiectate in timp real pe un ecran urias instalat in fata Teatrului La Villette, si vor fi disponibile pe site-ul http://www.lebaiserdelamatrice.fr/. Proiectul reuneste iubitori ai lecturii din toata lumea in jurul operei lui Marcel Proust. Ambitia grupului sibian este si de a sarbatori delectarea lecturii, solitare si colective, intr-o lume dominata de materialismul consumerist si de bombardamentul mediatic.

Proiect cu vechime

LECRAM considera cititul cartilor ca pe o experienta fundamentala in educatia umanista a tinerei generatii. Pornind de la afirmatia lui Proust ca nu exista zile pe care sa le fi trait mai deplin ca acelea pe care le-am petrecut citind o carte, grupul de lectura din ULBS intelege lectura ca pe o bine venita propedeutica la stiinta literaturii, dar si ca o experienta fundamentala, in acelasi timp intima si sociala, ca o proiectie in sine si in celalalt, dar si ca o experienta de lucru in echipa si ca un avantaj acordat placerii, bucuriei estetice si inaltarii spirituale. Grupul LECRAM a fost infiintat acum un an. El reuneste periodic, in cadrul Lectoratului francez, cadre didactice, studenti, fosti studenti si masteranzi ai sectiei de studii franceze si francofone, iubitori ai literelor si ai lecturii. Prestatiile grupului concorda cu vocatia umanista si pedagogica a sectiei in care s-a nascut si functioneaza, precum si cu cea a Universitatii „Lucian Blaga" din Sibiu, contribuind la cresterea prestigiului si a vizibilitatii internationale a acestora.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav