Umiliti la ghiseu E-mail
Umiliti la ghiseu Zeci de persoane se inghesuie zilnic la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta Persoanelor pentru a obtine viza de flotant, a-si schimba cartea de identitate sau pentru inscrierea vizei de resedinta in cartea de identitate. Dupa ce stau la cozi interminabile dis-de-dimineata, pentru a obtine un bon de ordine, sunt nevoiti sa-si mai petreaca alte ore la alt ghiseu, pentru depunerea actelor. Norocosii reusesc sa-si rezolve problema intr-o zi. Ceilalti sunt nevoiti sa retraiasca acest calvar. Doar 100 de oameni pe zi isi pot depune actele la Evidenta Persoanelor.

Pentru obtinerea vizei de flotant, studentii care nu sunt sibieni sunt nevoiti sa-si petreaca o zi intreaga, daca nu mai multe, la cozile interminabile de la Evidenta Persoanelor.

Alaturi de ei mai stau si alti locuitori ai Sibiului care nu au viza de resedinta in cartea de identitate. In fata ghiseelor se aduna, aproape in fiecare zi, zeci de oameni obositi si nervosi, care asteapta sa le vina randul. „In ultimul timp, multi sibieni vin la serviciul nostru de evidenta a populatiei pentru inscrierea vizei de resedinta in scopul obtinerii subventiei de caldura. In plus, mai vin si liceeni din internate si studentii din caminele studentesti, pentru viza de flotant", explica seful Serviciului de Evidenta Persoanelor, Cornel Emanuel Sevestrean.

Viza, dupa o saptamana

Daca in anii trecuti sefii din caminele studentesti erau delegati sa mearga la Serviciul de Evidenta Persoanelor, pentru a obtine vizele de flotant, anul acesta fiecare student este nevoit sa mearga personal sa-si depuna actele. „Inainte venea cate un reprezentant al studentilor, imi lasa buletinele, semna pentru ele si pleca. Se mai gaseau cateodata studenti care sa se smiorcaie ca au nevoie de buletin mult mai devreme, pentru a-si ridica nu stiu ce pachet de acasa sau ca aveau nevoie de buletin sa-si ridice banii. Insa anul acesta e mai bine, fiecare vine, isi lasa buletinul pe propria raspundere, iar dupa o saptamana i-l inapoiem cu viza de flotant", spune Sevestrean. In acest fel, fiecare student trebuie sa mearga personal la Evidenta Persoanelor, fiind nevoit sa chiuleasca de la cursuri pentru a sta la coada, in fata ghiseelor.

Doar 100 pe zi

Printre zecile de oameni care s-au inghesuit, ieri, la coada de la Serviciul Public de Evidenta Persoanelor Sibiu, abia se intrevedea un afis, in care se anunta ca „se elibereaza 100 de bonuri de ordine zilnic". Alaturi de acesta, era lipit un alt afis in care se specifica, de fapt, ca „astazi nu se mai elibereaza bonuri de ordine, pentru ridicarea actului de identitate mergeti la ghiseul 4". Oamenii erau dezorientati. Unii veneau, se mirau de aglomeratia formata si plecau, insa altii ramaneau sa astepte in speranta ca vor mai prinde un loc la ghiseu. „De doua saptamani incercam sa prindem bonuri de ordine si abia am reusit. Azi am venit de la ora 7 dimineata, iar la ora 8:30 am luat bonul cu numarul de ordine 65. Azi am reusit si mi-am luat liber de la serviciu, sa stau la coada", spunea Ioana D. In aceeasi situatie se aflau zeci de oameni. „Am fost si ieri si am stat de la ora 9 dimineata, dar nu am mai prins bon de ordine si am venit si azi, sa mai stau la coada", se plangea Cristina Beres.

Posturi blocate

Ieri dimineata, doar trei din cele cinci ghisee erau deschise. Cei care stateau la coada si-au pierdut repede rabdarea. Unii „au indraznit" sa atraga atentia functionarilor ca daca ar fi mai multe ghisee deschise, nu ar mai fi aglomeratie. Seful Serviciului de Evidenta Persoanelor spune, insa, ca nu mai poate face angajari pentru ca posturile sunt blocate. „Suntem prea putini pentru volumul de munca pe care il avem. Sunt doar 14 oameni in serviciul nostru si am mai avea nevoie de oameni, insa posturile sunt blocate. Inainte am avut 19 angajati, dar trei s-au pensionat, iar doua angajate au intrat in concediu maternal", explica Cornel Sevestrean.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav