Un mediesean sculpteaza in castane chipurile clientilor sai E-mail
Un mediesean sculpteaza in castanea chipurile clientilor sai Artist plastic autodidact din Mediaş, electricianul Ladislau Volgyesi (59 ani) are de mic copil gena artistică în sânge. Ea a fost “cultivată” ulterior, la Şcoala Populară de Artă, de pictorul Petre Dumbrăveanu. Încă de la vârsta de 14 ani, acesta realiza portrete în creion, pentru ca, după alţi câţiva ani, să treacă la sculptură. De la argilă şi ghips, materii prime din care realiza busturi, Volgyesi a trecut mai apoi la suporturi neconvenţionale pentru operele sale. De vreo zece ani “ciopleşte” în…castane, chipurile tuturor persoanelor care îl solicită. “Pentru a nu avea niciun fel de probleme cu fiscul, din anul 2003 mi-am scos autorizaţie pentru persoană fizică. Am foarte mulţi clienţi, iar până în prezent cred că am realizat vreo 800 de asemenea sculpturi. Pentru aceasta folosesc scule din oţel de Dresda ce au aparţinut bunicului meu, de asemenea artist, ca de altfel şi mama mea”.
De curând, Volgyesi a fost remarcat şi de reprezentanţii Primăriei Mediaş care i-au lansat o comandă mai “specială”: aceea de realiza, din ghips, plachete cu busturile tuturor celor 38 de cetăţeni ai oraşului. Drept “bonus”, artistul plastic din Mediaş a promis că va realiza un bust ce-l va înfăţişa pe edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare, Daniel Thellmann, considerat de el a fi cel mai bun primar post-decembrist al Mediaşului.

Ladislau Volgyesi mai are şi un alt hobby: acela de a cultiva şi creşte cactuşi. “Cu câţiva ani în urmă eram printre primii zece medieşeni cu o astfel de pasiune. Acum colecţia personală numără numai câteva zeci de exemplare din specii foarte rare."

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav