Ursul Carpatin l~a facut KO pe Bizon E-mail
Ursul Carpatin Sportivul de la Kudokai Atlassib a câştigat fără probleme lupta cu polonezul Adam Bizon la Cupa Internaţională de MMA – Sei Budokai, competiţie desfăşurată la Tulcea, sâmbătă seara.

Kudokai Atlassib şi-a aruncat în luptă cea mai proaspătă achiziţie, pe "Ursul Carpatin" Adrian Stoiţi. Timişoreanul (20 ani, 1,77 metri, 110 kilograme) l-a făcut KO pe polonezul Adam Bizon în doar o jumătate de minut, la Cupa Internaţională de Mixed Martial Arts (MMA) - Sei Budokai, competiţie desfăşurată sâmbătă seara, la Tulcea. Chiar dacă a avut în faţă un adversar cu un plus notabil atât din punct de vedere al staturii (1,86 m, 115 kg), cât şi al experienţei sau al palmaresului (3 titluri europene, 40 de meciuri în sistemul MMA, spre deosebire de cele doar 8 meciuri internaţionale ale lui Stoiţi), "Ursul Carpatin" şi-a făcut bine treaba în ring, sfătuit de la colţ de Adrian Mihai.

"Polonezul a început meciul cu o lovitură de picior stâng, pe care sportivul nostru a parat-o imediat. I-a agăţat piciorul şi apoi i-a secerat piciorul de sprijin, aruncându-l pe Bizon la sol. Din poziţia de atac la sol, lui Adi (n. a. Stoiţi) i-a fost foarte uşor. În câteva secunde i-a prins polonezului mâna dreaptă şi i-a aplicat o tehnică de luxare a braţului, kimura i se spune. Arbitrul Mihai Constantinescu a fost nevoit să oprească meciul înainte ca "Ursul" nostru să-i rupă pur şi simplu braţul lui Bizon. Polonezul a recunoscut, la final, că acesta a fost cel mai scurt meci al său", povesteşte Adrian Mihai modul în care sportivul său a câştigat meciul. Adrian "Ursul Carpatin" Stoiţi este multiplu campion naţional de lupte libere. Component al lotului naţional al României, Stoiţi are în palmares 7 medalii de aur la copii şi juniori, un loc 3, în 2008, la seniori (deşi mai are un an de juniorat) şi un loc 5 la Campionatul European (2008).

Acum 2 ani, "Ursul" Stoiţi a luptat în primul său meci important de MMA, la Sibiu, în gala Klash III, unde l-a avut ca adversar pe campionul olandez de MMA şi Jiu Jitsu brazilian, Hans Stringer. Deşi a pierdul meciul său de debut, Stoiţi s-a remarcat prin aptitudinile sale fizice şi tehnice. Încurajat de laudele primite în urma luptei cu Stringer, Adrian Stoiţi a mers să se pregătească la SuperPro, în Olanda, alături de sportivi renumiţi în acest stil de luptă, Hans Stringer, Hathan Schroutern sau brazilianul Vittor Viana, care acum este antrenorul personal al lui Wanderlei Silva, marele campion Pride. Din octombrie 2007, "Ursul Carpatin" a luptat în 8 meciuri internaţionale, câştigând5 dintre ele, unul prin KO. "Adrian Stoiţi este, cum se spune în termenii de specialitate, un grappler, cum sunt de altfel toţi practicanţii de lupte sau de wrestling. Aceştia sunt astfel cunoscuţi sub terminologia internaţională.

"Ursul" nostru e specializat pe ground and pound, adică pe o tactică de MMA care urmăreşte aducerea adversarului la sol şi lovirea lui în acea poziţie. În România, lui Adrian doar un singur adversar poate să îi facă probleme, şi acela este Alexandru Lungu, un luptător de 1,80 metri şi 160 kg, fost campion european de judo. În rest, pregătirea lui fizică şi tehnică este calibrată pentru luptătorii puternici din Europa", este caracterizarea pe care i-o face Adrian Mihai sportivului său. În prezent, Adrian Stoiţi se află la Sibiu, antrenându-se intens în AtlassGym, sala din incinta Hotelului Ramada, pentru un 2010 în care va intra în circuitul continental, pregătindu-i-se deja câteva meciuri de MMA cu adversari unul şi unul. "La Sibiu am condiţii foarte bune de pregătire. Îmi place foarte mult acest oraş şi mă voi strădui să aduc cât mai multe medalii pentru cei care mă susţin. Antrenorii Adrian Mihai şi Mircea Căluţiu se ocupă de pregătirea mea în cele mai mici detalii, cel mai greu fiindu-mi acum cu dieta, pentru că trebuie să consum maxim 2000 de calorii zilnic, ceea ce, pentru mine, e cam puţin”, afirmă "Ursul" Stoiţi, cel care, alături de colegii şi antrenorii de la Kudokai Atlassib, le mulţumesc şi de data aceasta pentru sprijinul permanent celor de la Holdingul Atlassib, Restaurantul Fellini, firmei de nutriţie sportivă Natural Plus şi Direcţiei pentru Sport Sibiu...

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav