Vaca turbata la Micasasa E-mail
vaca turbata Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu a confirmat, în acest weekend, un caz de rabie, la o vacă dintr-o gospodărie din Micăsasa. Se presupune că bovina, care a murit, a fost muşcată de un animal sălbatic bolnav. Acesta este al 18-lea caz din acest an.

În gospodăria respectivă mai există încă trei vaci, doi viţei şi un câine, care nu prezintă simptome şi nu au venit în contact cu alte animale domestice. În contact cu animalul bolnav au venit patru persoane, trei membrii ai familiei şi medicul veterinar din localitate. Aceştia au fost supuşi tratamentului specific, acum fiind în afara oricărui pericol.

Direcţia sanitară a instituit, însă, carantină de gradul III pe raza comunei Micăsasa. Gospodăria în cauză a fost dezinfectată mecanic şi chimic, iar animalele vaccinate. Circulaţia animalelor în focar şi în zona de supraveghere a fost restricţionată. Anul acesta, în judeţul Sibiu, au fost diagnosticate, în total, 18 cazuri de turbare, 16 cazuri fiind la vulpi. În 2008, au fost 79 de cazuri, în aceeaşi perioadă a anului. Numai pe raza comunei Micăsasa au fost diagnosticate, anul trecut, cinci cazuri de turbare la vulpi.

Conducerea DSVSA Sibiu atenţionează, din nou, proprietarii de animale să anunţe la serviciile veterinare cazurile de animale moarte sau cu semne de boală.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav