Valea Avrigului a devenit zona turistica de interes local E-mail
valea avrigului În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 19/2010 a Consiliului Local al oraşului Avrig, adoptată în urmă cu puţin timp, Zona Turistică “Valea Avrigului” a fost declarată “zonă turistică de interes local”.

Iniţiativa acordării acestui statut zonei unde mare parte a locuitorilor Avrigului (dar nu numai ei!) preferă să-şi petreacă orele sau zilele libere, a aparţinut consilierilor locali Florin Jugărean, Costin Bădilă şi Ilie Stoica. Legislativul local avrigean a mai stabilit că primarul oraşului şi Centrul de Informare Turistică Avrig vor face toate demersurile necesare pentru aplicarea hotărârii menţionate. Zona Turistică “Valea Avrigului” se întinde la sud de Avrig, de la iesirea din oraş până la poalele Masivului Făgăraş (Poiana Neamţului), pe ambele maluri ale râului Avrig.

Dacă până în 1989 pe Valea Avrigului existau în principal livezi sau grădini şi doar câteva magazii şi locuri de cazare (cabane de familie), cele mai multe fără pretenţii, acum zona este destul de bogată în pensiuni, restaurante, cabane şi chiar vile sau case cu rezidenţi permanenţi, serviciile de care pot beneficia cei ce doresc să-şi petreacă sfârşitul de săptămână sau vacanţele aici fiind din cele mai diverse. Încet- încet, Valea Avrigului a devenit una din cele mai populare zone de agrement din judeţ, mulţi sibieni, dar şi turişti din afara judeţului, sau chiar din străinătate, preferând aceste locuri pentru relaxare şi odihnă.

Având în vedere tendintele de dezvoltare în domeniul turismului şi a serviciilor conexe ce pot fi observate şi în Zona Turistică “Valea Avrigului”, precum şi datorită poziţionării geografice a zonei (la poalele Masivului Făgăraş, aproape de cele mai importante vârfuri muntoase din România), aleşii avrigeni consideră că zona dispune de un potenţial turistic deosebit, ce va creşte în importanţă în perioada următoare.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav