Vikingul a facut furori la Turneul Regilor de la Medias E-mail
vikingul a facut furori Cel mai în vogă şahist din lume, la ora actuală, norvegianul Magnus Carlsen, în vârstă de aproape 20 de ani, a câştigat vineri seara (cu 7,5 puncte acumulate din zece partide disputate, fără a fi cunoscut înfrângerea) cea de-a patra ediţie a “Turneului Regilor”. Cea mai puternică competiţie de şah din România ultimei jumătăţi de secol, potrivit afirmaţiilor marei maestre internaţionale Elisabeta Polihroniade, s-a desfăşurat în perioada 13-25 iunie la Mediaş.

Cei şase participanţi, între care şi cel mai bun şahist român la ora actuală, Liviu-Dieter Nisipeanu (clasat pe locul al V-lea, cu 4 puncte) au încasat în total 74.000 de euro, bani puşi la bătaie de sponsorul competiţiei, SNGN “Romgaz” SA Mediaş. Numărul 1 mondial, Magnus Carlsen, cu figura sa aparent inexpresivă, s-a dovedit a fi un mare luptător, dar şi un tipicar, după cum au spus organizatorii.

“Vikingul” nu pleacă la absolut niciun turneu fără tatăl său, care încearcă să-i impună un program extrem de riguros. La Mediaş însă, “juniorul” a avut timp să-şi dovedească şi marea sa pasiune pentru fotbal. Şi-a “programat” toate partidele astfel încât să-şi învingă adversarii (sau să le solicite remiza) până la debutul meciurilor care au avut loc până în prezent la Cupa Mondială din Africa de Sud. În restul timpului a jucat play-station în cameră sau a făcut spectacol în cele două partide de fotbal, disputate în compania jurnaliştilor acreditaţi.

Pentru că Magnus Carlsen a fost la al patrulea turneu de “grand slam” câştigat în cursul acestui an, ocupantul locului secund, Teimour Radjabov din Azerbaidjan (cu 5,5 puncte) este şahistul înscris “din oficiu” la următorul turneu de mare anvergură. Pentru că ştacheta la acest turneu prestigios a fost deja ridicată foarte sus, Elisabeta Polihroniade, organizatoarea competiţiei, a promis că la viitoarea ediţie îl va “aduce” pe campionul mondial en-titre, indianul Anand.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav