Vin studentii E-mail
Vin studentii Pentru prima dată, deschiderea oficială a noului an universitar 2009-2010, la Universitatea Lucian Blaga, va avea loc la Facultatea de Medicină „Victor Papilian”, în Aula Magna, de la ora 11. Între timp, câţiva studenţi întârziaţi mai caută, încă, locuri în cămine. Cam greu de găsit, în condiţiile în care, pentru cele peste 1900 de locuri disponibile, au fost depuse aproximativ 2500 de cereri. Anul acesta se deschide şi noul cămin - hotel de pe Victoriei.

Festivitatea la medicinişti

Probabil datorită sediului nou, festivitatea de deschidere a noului an universitar la ULBS va avea loc, pe 1 octombrie, la Facultatea de Medicină, şi nu la una din facultăţile de pe bulverdul Victoriei, cum ne-am obişnuit. La eveniment va participa, pe lângă conducerea universităţii şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Africa de Sud la Bucureşti, excelenţa sa Pieter Andries Swanepoel. Acesta va inaugura câteva parteneriate între universităţi din ţara pe care o reprezintă şi ULBS.

În plus, prof. dr. Zhang Wei, codirectorul Institutului Confucius va marca aniversarea a 60 de ani de relaţii diplomatice, între România şi Republica Populară Chineză, şi Ziua Republicii Populare Chineze. Ceremonia se va încheia, în jurul orei 12.30, cu decernarea unor medalii de onoare din partea Senatului ULBS, personalităţilor care şi-au adus o contribuţie marcantă la dezvoltarea şi imaginea Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Cămin nou, european

Studenţii ULBS cu ceva dare de mână au putut să depună cerere pentru cazare, în acest an universitar, la noul cămin de pe Victoriei. Aceasta dispune de cinci apartamente, cu două camere, şi 116 camere cu un pat. Condiţiile sunt ca la hotel, fiecare cameră beneficiind de aer condiţionat, baie proprie, mobilier şi alte dotări, unele având chiar şi balcon. La fiecare nivel al noii clădiri există o mică bucătărie utilată şi un spaţiu de relaxare, cu televizor şi calculator, unde studenţii îşi pot primi musafirii sau se pot relaxa. Aici au reuşit să primească locuri şi câţiva preparatori tineri, care înainte stăteau în căminul 4. Condiţiile europene se plătesc, în schimb, piperat, costul unui astfel de “mini-apartament” fiind aproape triplu faţă de camera obişnuită de cămin. Astfel, studenţii la fără taxă plătesc 430 de lei pe lună, pe când cei la taxă 490 de lei. Deşi acesta va fi inaugurat la 1 octombrie, cazarea propriu-zisă va începe din 4 octombrie. În rest, locurile în celelalte şase cămine, 1, 2, 4, 5 (Energetic), 7 (Carol) şi cel Teologic, costă între 110 lei, pentru studenţii la fără taxă, până la 155 de lei, pentru cei la taxă, explică directorul general administrativ adjunct ec. Ramona Todericiu. În total, au fost disponibile peste 1900 de locuri, universitatea primind aproximativ 2.500 de cereri de cazare.

Cum e la alţii

Sibiul stă bine, în comparaţie cu alte centre universitare. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a realizat un studiu, în 19 universităţi din ţară, referitor la problemele legate de cazare, masă şi alte cheltuieli necesare unui student. Conform acestuia, cel mai mic procent de acoperire a cererilor de cazare, anume de 45 la sută, îl are Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. La polul opus se află Universitatea din Craiova, Universitatea de Nord Baia Mare sau Universitatea “Politehnica” din Timişoara, care acoperă în totalitate cererile de cazare.

Diferenţe mari între centre au apărut şi referitor la costurile cazării în cămine. Dacă în căminele Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", din Cluj Napoca, pentru o cameră, cu grup sanitar inclus, se plăteşte 105 lei, în Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi, pentru aceleaşi condiţii, preţul poate ajunge la 260 lei lunar. În general, costul unui loc în cămin variază între 50 şi 260 lei pe lună, în funcţie de condiţiile de cazare (număr de locuri în camera, locaţia grupului sanitar, conexiune la internet, cablu TV, gradul de renovare).

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav