Vine BAC-ul E-mail
Vine Bac-ul ! Elevii sibieni vor începe, săptămâna viitoare, examenul de bacalaureat. Şcolile au predat deja inspectoratelor listele cu înscrişi. La Sibiu, peste 4000 de elevi şi-au exprimat intenţia de a susţine „examenul de maturitate”.

Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu (ISJS), a făcut, marţi, public numărul de înscrişi la examenul de bacalaureat din acest an. Potrivit ISJS, judeţul Sibiu va trimite în sălile de clasă, la momentul începerii examenului, aproximativ 4250 de elevi din promoţia 2008-2009, dar şi din promoţii anterioare. Aceştia vor începe examenul luni, 22 iunie, când va avea loc proba orală la Limba şi literatura română, urmată, pe data de 23 iunie, de proba orală la Limba şi literatura maternă, iar în zilele de 24-25 iunie, de proba orală la Limba şi literatura modernă.  Din 26 iunie, vor începe probele scrise. Astfel, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei (MECI), pe 26 iunie va avea loc proba scrisă la Limba şi Literatura română, pe 29 iunie, la Limba şi literatura maternă, iar pe 30 iunie, proba obligatorie a profilului. 1 şi 2 iulie sunt ultimele zile de examen, când elevii sibieni vor susţine o probă la alegere din aria curriculară, corespunzătoare specializării, probă scrisă sau practică, respectiv o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, corespunzătoare specializării, probă scrisă sau practică.

Rezultatele vor fi afişate pe 5 iulie, până la orele 16, urmând ca în intervalul orar 16-20 să aibă loc depunerea contestaţiilor. În zilele de 7-8 iulie, profesorii vor rezolva contestaţiile, urmând ca adoua zi, pe 9 iulie, să fie afişate rezultatele finale.

217 lei, taxa de susţinere a examenului

Candidaţii proveniţi din alte promoţii decât cea din 2008-2009 sau încadraţi în învăţământul particular autorizat şi acreditat, vor trebui să plătească 217 pentru a putea susţine examenul de bacalaureat. Potrivit reprezentanţilor ISJS, cuantumul taxei pentru susţinerea examenului de bacalaureat şi absolvire a învăţământului liceal, profesioanl şi postlieceal, sesiunile din 2009, pentru candidaţii proveniţi din învăţământul particular autorizat şi acreditat, este de 217 lei. De asemenea, pentru examenul de bacalaureat, candidaţii proveniţi din învăţământul de stat din promoţii anterioare şi care au susţinut, în anii anteriori, cel puţin de două ori examenul de bacalaureat, taxa este de 217 lei. „În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru examenul de bacalaureat se face diferenţiat, pentru fiecare, în funcţie de numărul probelor pe care le susţine candidatul”, spun reprezentanţii ISJS. Astfel, candidatul va plăti 36 de lei pentru fiecare probă susţinută.
Sancţiuni pentru profesori

MECI a transmis o notă inspectaratelor prin care cere cadrelor didactice, implicate în organziarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat, să respecte cu stricteţe prevederile „Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului naţional din 2009”, în scopul asigurării legalităţii, obiectivităţii şi corectitudinii examenului. Potrivit documentului, sancţiunile disciplinare care se pot aplica personalului implicat în comisiile de bacalaureat, în raport cu gravitatea abaterilor, pornesc de la observaţie scrisă, avertisment, diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizaţia de conducere, de îndrumare şi de control, cu până la 15 la sută, pe o perioadă de 1 - 6 luni. De asemenea, poate fi vorba de neselecţionarea cadrelor didactice respective pentru participarea la comisiile de examen în sesiunile următoare, destituirea din funcţia de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământ, respectiv desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

În plus, potrivit Mediafax, Comisia Naţională de Bacalaureat sau, după caz, Comisia Judeţeană de Bacalaureat va sesiza, în scris, organele de cercetare penală, în cazul în care se constată diferenţe mai mari de 1,50 puncte - în plus sau în minus - între nota iniţială şi cea obţinută la contestaţii. Inspectoratele şcolare vor analiza situaţia în termen de 30 de zile de la finalizarea contestaţiilor.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav