Vine gerul E-mail
vine gerul De două zile judeţul se află sub nămeţi. Lapoviţa căzută în ultimele zile s–a transformat în ninsoare şi le–a dat bătăi de cap şoferilor şi autorităţilor locale şi judeţene. De marţi, drumarii sibieni deszăpezesc aproape non–stop şi, deocamdată, nu s–au întâmplat incidente care să ducă la blocarea traficului rutier. Meteorologii spun că ninsoarea va continua şi astăzi, după care începând de vineri după–amiază gerul îşi va intra în drepturi. În weekend sunt aşteptate temperaturi în jur de – 15 grade Celsius. Cu toate că nu au existat blocaje în trafic, circulaţia rutieră s–a desfăşurat destul de greu, în condiţii de iarnă.

Se instalează gerul

Ninsoare va mai cădea astăzi, după care asupra judeţului Sibiu se va abate un val rece. Temperaturile vor scădea dintr-o dată, iar sâmbătă şi duminică vor fi în jur de - 15 grade Celsius. "Va mai ninge şi mâine (n.red. - astăzi). Dacă în aceste zile a avut temperaturi în jur de zero grade, în weekend temperaturile vor coborî până la -15 grade. Aşa ne arată prognoza pentru acestă săptămână", ne-a declarat Ovidiu Câmpean, meteorolog previzionist în cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sibiu. Stratul de zăpadă a fost unul destul de consistent, ieri, în judeţ. Astfel, la Bâlea, stratul de zăpadă măsura 144 de cm, iar la Păltiniş acesta indica 24 de cm. În municipiul Sibiu, zăpada căzută a măsurat 10 cm, în timp ce în judeţ acesta era de 16 cm.

Peste 500 de tone de sare şi nisip pe drumurile naţionale

În numai două zile, pe tronsoanele de drumuri naţionale care străbat judeţul Sibiu au fost împrăştiate peste 500 de tone de material antiderapant (sare şi nisip). Marţi, s-au aruncat 200 de tone, iar ieri, au mai fost împrăştiate încă 370 de tone. Angajaţii societăţilor Comtram şi Vectra Service, care asigură întreţinerea şi deszăpezirea drumurilor naţionale, sprijiniţi de cei ai Secţiei Drumuri Naţionale Sibiu, au lucrat non-stop, mai ales că DN 1 este unul dintre cele mai tranzitate din ţară. "Încercăm să menţinem drumurile , având în vedere traficul existent. Din fericire, nu au existat blocaje în trafic", ne-a declarat Liviu Creţu, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Sibiu. Ieri după-amiază, singurul tronson de drum naţional pe care exista zăpadă a fost tronsonul de drum naţional care duce spre Bâlea, unde stratul de zăpadă era de 1 - 2 cm.
11 utilaje în Sibiu

Drumurile din Sibiu au fost deszăpezite, începând de marţi noaptea şi până ieri, cu 11 utilaje de către societatea Schuster & Co Ecologic, care asigură deszăpezirea în municipiu, în baza unui contract încheiat cu Primăria Sibiu.
Până după-amiaza, drumarii ieşiseră deja de 42 de ori, cu şase sărăriţe cu plug şi două pluguri simple şi cu trei autobasculante mai mici în zona istorică şi pe străzile înguste, ne-a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu. Echipele de deszăpezire vor continua să intervină pe drumurile din oraş cât timp va continua ninsoarea.

În judeţ, toate utilajele, dar fără turbofreză

Şi pe drumurile judeţene, activitatea de deszăpezire s-a efectuat la foc continuu. Toate utilajele din dotarea societăţilor Comtram şi Drumuri şi Poduri SA au fost scoase pe trasee, astfel încât să nu existe incidente rutiere. Marea majoritate a drumurilor judeţene erau, ieri, "la negru", însă au existat şi tronsoane în care stratul de zăpadă a fost de unul - doi centimetri. Acest lucru s-a întâmplat pe drumurile în care traficul rutier nu este atât de aglomerat. Au fost folosite toate utilajele, cu excepţia turbofrezelor. În altă ordine de idei, drumarii sibieni fac apel la şoferi să-şi pregătească autoturismele corespunzător perioadei de iarnă.

Iarna a revenit în forţă la Mediaş

Şoferilor medieşeni nu le-a venit să-şi creadă ochilor miercuri dimineaţa când au văzut stratul gros de zăpadă care s-a aşternut peste oraş. S-au înarmat cu multă răbdare, au circulat mult mai atent decât de obicei şi astfel au reuşit să treacă relativ bine peste o zi destul de grea din punct de vedere al condiţiilor meteo. Acesta a fost taboul unei veritabile zile de iarnă miercuri la Mediaş, o zi care le-a reamintit multor locuitori că primăvara este totuşi destul de departe. Primii care au dat piept cu zăpada au fost angajaţii EcoSal Mediaş, care s-au mişcat destul de bine, reuşind să îndepărteze zăpada de pe unele dintre cele mai circulate străzi ale Mediaşului. „Serviciul Public de Ecologizare Mediaş a acţionat promt pentru a facilita buna desfăţurare a traficului în municipiu. Sau folosit 4 utilaje, respectiv o autobasculantă, un IMOG, o autosărăriţă şi un tractor cu lamă. Cantităţile de materiale antiderapante folosite însumează 3 metri cubi de nisip, 3,5 metri cubi de sare, 10 metri cubi de soluţie salină şi 208 saci de clorură de magneziu. Echipajele societăţii au intervenit pe arterele principale, dar şi pe celelalte străzi din municipiu”, ne-a spus Alina Ştefan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş. Nici din punct de vedere al circulaţiei nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

Poliţiştii spun că pe străzile oraşului nu au fost consemnate incidente, numărul de tamponări încadrându-se în „norma” zilnică. Lucrătorii de la circulaţie le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum şi să păstreze o distanţă regulamentară faţă de autoturismul care circulă în faţă.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav