Vioara lui Enescu pe scena salii Thalia E-mail
vioara lui Enescu Filarmonica de Stat din Sibiu îl aduce vineri pe scena sălii Thalia pe Gabriel Croitoru, solistul care va susţine un recital la vioara care a aparţinut compozitorului George Enescu.

Gabriel Croitoru revine pe scena sălii Thalia după ce în 15 ianuarie a fost invitat ca solist într-un concert dirijat de maestrul Horia Andreescu.

Concertul este programat a începe de la ora 19:00. Gabriel Coritoru împreună cu Nicuşor Silaghi (vioară), Marius Suărăşan (violă) şi Vasile Jucan (violoncel) vor prezenta publicului lucrări camerale semnate J. Brahms. Pentru acest eveniment membrii cvartetului Transilvan au invitat la pian pe Mihai Ungureanu.

„Violonistul Gabriel Croitoru, unul dintre cei mai valoroşi interpreţi ai generaţiei sale, participant la consolidarea renumelui internaţional al artei interpretative româneşti, s-a format sub îndrumarea prestigioşilor profesori Mihai Constantinescu, Modest Iftinchi şi Ştefan Gheorghiu. Gabriel Croitoru este solist concertist al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti şi prim violonist al Cvartetului „Transilvan” din cadrul Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca. În paralel, desfăşoară o activitate didactică, în calitate de Profesor asociat la Universitatea de Muzică din Bucureşti, instituţie la care a obţinut titlul de Doctor în muzică (2006), sub îndrumarea renumitului Prof.univ.dr. Octavian Lazăr Cosma” a declarat dr. Roxana Pepelea, consultant artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu.

În 1998, violonistul a câştigat Concursul pentru atribuirea dreptului de folosinţă asupra viorii Stradivarius, cântată Ion Voicu, iar în 2008, a câştigat dreptul de folosinţă asupra viorii Guarnerius (construită în 1730 şi supranumită „Catedrala”, datorită sunetului său), care a aparţinut lui George Enescu - vioară pe care va cânta şi vineri la sala Thalia.

Pentru toate aceste evenimente s-au pus în vânzare la sediul Filarmonicii (Sala Thalia) bilete cu preţul de 12 lei. Elevii studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50% .

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav