Vom avea televiziune digitala E-mail
Televiziune digitala Strategia privind tranzitia de la televiziunea analogica terestra la cea digitala terestra si implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel national, initiata de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a fost aprobata in sedinta de Guvern de saptamana trecuta.

„Documentul de strategie are ca obiectiv prioritar realizarea tranzitiei complete si efective de la serviciile de televiziune analogice din banda de frecvente UHF la serviciile de televiziune in format digital de tip DVB-T si incetarea completa a emisiilor analogice pana la data de 1 ianuarie 2012", se arata intr-un comunicat al MCSI.

Pentru realizarea acestei tranzitii, a fost intocmit un plan de actiuni conexe care prevede, in prima faza, acordarea a doua din cele sase multiplexuri pana la data de 31 decembrie 2009. „Pentru cele doua multiplexe vor fi impuse conditii de acoperire la nivel de teritoriu/populatie si de emisie Free To Air, precum si obligatia ca acestea sa retransmita programele publice de televiziune terestra cu acoperire nationala si posturile private de televiziune cu acoperire si indici de audiente semnificative, potrivit criteriilor si modalitatilor stabilite de CNA", se mai precizeaza in comunicat.

Acoperire mare

Pana cel tarziu la finele anului viitor, cel putin 60% din populatie si 50% din teritoriu trebuie sa fie acoperite de cele doua multiplexuri, iar pana la 31 iunie 2011 procentele trebuie sa creasca la acoperirea a cel putin de 80% din populatie si 70% din teritoriu. La 31 decembrie 2011 acoperirea va trebui sa fie de minim 90% din populatie si a 80% din teritoriu, deoarece la data de 1 ianuarie 2012 va inceta orice emisiune analogica de televiziune terestra in banda de frecvente UHF alocate emisiei digitale.

Servicii complexe

Conform planului MCSI, posturile de televiziune regionale/locale vor fi retransmise, in limitele posibilitatilor tehnice, prin intermediul multiplexelor regionale/locale disponibile, acordate dupa implementarea celor doua multiplexe nationale. „Restul de patru multiplexe digitale se vor acorda pana cel tarziu la data de 1 iulie 2010, cu posibilitatea de furnizare a serviciilor comerciale de retransmisie a posturilor de televiziune dupa data de 1 ianuarie 2012", se precizeaza in comunicat.

Strategie de implementare

Fiecare multiplex va permite retransmisia a cel putin sapte posturi de televiziune Standard Definition cu parametri tehnici de transmisie identici pentru fiecare post, sau o combinatie de posturi Standard Definition, High Definition precum si servicii multimedia. „In scopul coordonarii procesului de tranzitie de la televiziunea analogica terestra la televiziunea digitala terestra, in treizeci de zile de la momentul intrarii in vigoare a Hotararii de Guvern prin care se adopta strategia, se va constitui un Grup interdepartamental format din reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Ministerului Finantelor Publice, Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii si Consiliului National al Audiovizualului", se mai arata in comunicat.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav