Vrajitoarea arsa pe rug a fost vedeta festivalului de la Medias E-mail
Vrajitoarea arsa pe rug a fost vedeta festivalului de la Medias Chiar dacă mai scurtă decât precedentele, cea de-a cincea ediţie a Festivalului “Mediaş – Cetate Medievală”, încheiată sâmbătă noaptea, a fost cea mai reuşită sub aspectul recreării fidele a atmosferei medievale.

Mult mai condensate decât de obicei, evenimentele au inclus, cu mici excepţii, subiecte de epocă: dansuri şi animaţie medievală, turniruri, meşteşuguri specifice, concursuri cu public, spectacole de foc şi lumină, expoziţii, concerte folk susţinute de Ducu Bertzi, Alina Manole şi Vasile Şeicaru. “Vedeta” incontestabilă a festivalului, o adevărată cireaşă de pe tort, a fost spectacolul pirotehnic pus în scenă, înainte de căderea cortinei, de către Cavalerii Cetăţii Bârsei.

Având drept temă “prinderea, judecarea şi arderea vrăjitoarei pe rug”, spectacolul în aer liber încheiat aproape de miezul nopţii, a reprezentat o premieră pentru România. A fost ales, în acest scop, municipiul de pe Târnava Mare, pentru că, potrivit legendelor, execuţia ultimei vrăjitoare din Europa a avut loc chiar la Mediaş, în jurul anului 1700.

Jongleriile şi mânuirea cu maximă dexteritate a torţelor de către protagonişti ca şi subiectul extrem de incitant – cum de altfel au fost şi “vrăjitoarele”, foarte sexy şi în ţinute nonconformiste - a încântat până la delir publicul spectator. Festivalul s-a încheiat duminică în zori, mulţi dintre medieşeni dând curs invitaţiei organizatorilor de a face “shopping” şi de a chefui pe terasele amenajate în imediata apropiere a locului execuţiei vrăjitoarelor. Chiar dacă se spune că s-au cheltuit câteva zeci de mii de euro pentru ediţia din acest an a festivalului, viceprimarul Teodor Neamţu susţine că “totul a meritat, noi încercând întotdeauna să fim receptivi la nou şi frumos. E şi motivul pentru care festivalul a crescut, în interes, de la an la an”.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav