Zi de foc dans si povesti E-mail
zi de foc La Festivalul Internaţional de Teatru vara vine cu foc şi efecte pirotehnice, cu dans în compania unei dintre cele mai titrate companii de profil din Israel* După tradiţia ediţiilor precedente, copiii se numără printre răsfăţaţii festivalului şi sunt aşteptaţi la trei ore de poveste, în Parcul Sub Arini*

18 grade Celsius şi posibile precipitaţii indică prognoza meteo pentru astăzi la Sibiu. Că aşa va fi sau nu, vom vedea, aşa că nu de corectitudinea prognozei vorbim, ci de complexitatea ei. De vremea de la FITS, niciun site cu prognoze meteo nu pomeneşte nimic, aşa că astăzi încercăm să luăm pulsul meteorologic al festivalului la diferite ore.

Zâmbet de poveste

Multe zâmbete şi priviri curioase, pălăriuţe şi soare sau stropi de ploaie şi umbrele mici se arată la ora 11 când copiii au întâlnire cu poveştile în Parcul Sub Arini. Magicianul Marian Râlea şi ajutoarele lui de nădejde (studenţii secţiei de Actorie de la Universitatea "Lucian Blaga") îi aşteaptă pe copii ca să deschidă împreună scrisoarea trimisă de personajele de poveste. Lupul cel rău vine în mijlocul copiilor pentru a le arăta că nu este atât de rău, Cenuşăreasa, căpriţa şi Pinocchio îi ţin companie pentru că Pinocchio s-a cam săturat să tot răcească, având acum nas la fel ca orice copil. În consecinţă, astăzi şi mâine, de la ora 11, în Parcul Sub Arini, copiii se transformă la rândul lor în personaje de poveste.

De poveşti au parte copiii şi adulţi şi după-amiaza pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu. De data aceasta, se spun poveşti cu fotbalişti, canguri şi fanfare explozive. Prognoza meteo indică multă bună dispoziţie, indiferent că e soare sau ploaie. Nici nu e de mirare pentru că duminică după-amiaza, sibienii, înarmaţi cu multă bună-dispoziţie, cu umbrele şi pelerine, au asistat, pe ploaie sau soare cu dinţi, la concertul Hang şi la scamatorii cu iz de India.

Aproape de soare

Ora 21, Casa de Cultură a Sindicatelor. Chiar dacă ar trebui să avem parte de Lună, Soarele fură din supremaţia astrului concurent şi face casă bună cu una dintre cele mai bune companii de dans: Kibbutz Contemporary Dance Company din Israel. "Aproape de soare" este spectacolul pe care israelinii ni-l prezintă, sub coregrafia lui Rami Be'er. Câteva zeci de dansatori au o singură misiune: să ne facă să uităm de locul în care ne aflăm şi să ne descoperim, să descoperim ceea ce e ascuns şi acoperit prin intermediul dansului. Spectacolul porneşte de la texul lui Georg Büchner: "Woyzeck".

Soarele va ridica temperatura şi la Casa Artelor, acolo unde trecutul întâlneşte prezentul, iar Sibiul dă cuvîntul unuia dintre poeţii săi: Andrei Codrescu în "Ghidul copilăriei retrocedate". "Ceea ce este fascinant la acest proiect este faptul că, copilăria, Sibiul şi România sunt privite de către un important poet, în tot ce avem noi mai contradictoriu, rudimentar şi rafinat (...) în această ţară tristă plină de umor", declara regizorul spectacolului Gavriil Pinte.

Foc la propriu şi temperaturi incendiare se coboară astă-seară peste Sibiu. La ora 22, flăcările dansează pe pământ şi în aer, creează coridoare de foc, iar cei mai curajoşi sunt invitaţi să exploreze legăturile dintre oameni şi flăcări şi locul celor din urmă printre oameni. Spectacolul a fost creat în 2008 şi promite să incendieze centrul istoric al Sibiului.

Astăzi, în festival

* ora 10, Facultatea de Medicină: Workshop Jocul actoului, cu Nicole Kehrberger
* ora 10, Facultatea de Litere şi Arte - Workshop: Elementele primordiale şi personajele shakespeariene, cu Nic Ularu (USA)
* ora 11, Parcul Subarini, Spectacol pentru copii: Judecata poveştilor sau cine are dreptate,
* Centrul Cultural Habitus: * ora 11, Centrul Cultural Habitus - Lansări de carte: Mihai Măniuţiu. Spaţiul cameleonic, de Cristina Modreanu, Noaptea Walpurgiei sau paşii comandorului, de Venedikt Erofeev, Discursul memoriei în teatrul românesc de după 1989, de Cipriana Petre, Cercul de aur şi memoriile hingherului, de Mihai Măniuţiu, * ora 11.30- Lansarea a cinci cărţi de Matei Vişniec,
* ora 12, Librăria Humanitas: Spectacol lectură Jim cară molozul, de Peter Ioan
* ora 14, Imperium Pub: Workshop Seminar de dezbateri
* Ambient: ora 15, Cangurii, ora 15.30: Spectacol pentru copii: Judecata poveştilor sau cine are dreptate,
* ora 15, str. Nicolae Bălcescu: Fanfara mută,
* ora 16, Facultatea de Litere şi Arte: Conferinţă
* ora 17, Carrefour: Fotbaliştii
* ora 17, Teatrul Gong: Oraşul cu un singur locuitor, Compagnie de la Gare
* ora 17, str. Nicolae Bălcescu: Cangurii, * ora 18- Romano step, * ora 19 -Fotbaliştii, * ora 19.30 - Fanfara explozivă,
* ora 18, Casa de Cultură a Sindicatelor - Sala Studio: Noaptea, Teatro Del Velador, Spania
* ora 19, Teatrul Naţional "Radu Stanca”: "Dumnezeul Nijinsky", Regia: Piotr Tomaszuk, Teatr Wierszalin (Polonia)
* ora 21, Casa Artelor: Ghidul copilăriei retrocedate, Regia: Gavriil Pinte
* ora 21, Casa de Cultură a Sindicatelor: Spectacol de dans Aproape de soare, Kibbutz Contemporary Dance Company
* ora 21.30, Cetatea Cisnădioara: Muzică fado Pe diagonală
* ora 22, str. Nicolae Bălcescu - Piaţa Mare: Spectacol itinerant Coridorul de foc, Salamandre, Franţa
*ora 23, Club Zebrano, Spectacol cu Teatrul Luni de la Green Hours


Mâine, în festival

* ora 10, Facultatea de Medicină: Workshop Jocul actoului, cu Nicole Kehrberger
* ora 10, Facultatea de Litere şi Arte - Workshop: Elementele primordiale şi personajele shakespeariene, cu Nic Ularu (USA)
* ora 11, Parcul Subarini, Spectacol pentru copii: Judecata poveştilor sau cine are dreptate,
* Centrul Cultural Habitus: * ora 11, Centrul Cultural Habitus - Lansări de carte: Antologia spectacolelor de lectură FITS 2010, Antologie de texte 2010, Jurnalul artelor spectacolului, Jurnalul român de management cultural, ora 11.30 - ŞLansare revista euphorion,
* ora 12, Librăria Humanitas: Spectacol lectură Felii, de Lia Bugnar
* ora 14, Centrul Cultural Habitus -Conferinţă specială: Poate tradiţia să ucidă viitorul potenţial al teatrului european?, de Mike Phillips
* ora 14, Imperium Pub: Workshop Seminar de dezbateri
* ora 16, str. Nicolae Bălcescu: Flamenco în stradă,
* ora 17, Teatrul Gong: Cicatricea, Regia: Jonny O., Splish-Splash Theatre Group (Grecia)
* ora 17, Casa de Cultură a Sindicatelor - Sala Studio: Orah sau anatomia unei temeri, regia: Brigitte Drotloff, producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca”
*str. Nicolae Bălcescu, ora 18- Toboşarii, * ora 18.30 - Fanfara explozivă,* ora 20 - Flamenco, *ora 20.20 - Flamenco în stradă,
* ora 19, Teatrul Naţional "Radu Stanca”: Bacantele, Regia: Mihai Măniuţiu – İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları
* ora 21, Casa Artelor: Ghidul copilăriei retrocedate, Regia: Gavriil Pinte
* ora 21, Casa de Cultură a Sindicatelor: Cocoşul, spectacol de dans cu The Israeli Opera & The Suzanne Dellal Centre (Israel)
* ora 21.30, Cetatea Cisnădioara: Cavalerul verde, regia Bryan Reynolds, Transversal Theater Company (USA)
* ora 22, Facultatea de Litere şi Arte - Workshop: Spectacol de teatru Însemnări din Tokyo, Regia: Oriza Hirata, Seinendan Theater Company (Japonia)
* ora 22, str. Nicolae Bălcescu - Piaţa Mare: Spectacol itinerant Coridorul de foc, Salamandre, Franţa
*ora 23, Club Zebrano, Spectacolul Fir'mituri, Teatrul Luni de la Green Hours


Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav