Zidire sufleteasca E-mail
zidire sufleteasca Dr. Radu Şerban, ministru plenipotenţiar al României la Londra, a lansat în Aula Facultăţii de Teologie Sibiu un interesant volum dedicat lui Policarp (Pompei) Moruşca, nimeni altul decât primul episcop român în America. Volumul, intitulat sugestiv "Zidire sufletească", reuneşte în paginile sale cuvântări, cronici, dar şi pasaje publicistice inedite.

Evenimentul desfăşurat sub patronajul I.P.S. dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a avut parte de un public numeros atât din mediul academic cât şi din mediul ecumenic. I.P.S. dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a precizat că asemenea demersuri menite să pună în valoare mari personalităţi ecumenice precum şi zidirea lor românească sunt nu numai salutare dar şi necesare într-o perioadă în care căutăm modele educaţionale, morale şi civice. Pr. prof. dr. Dumitru Abrudan în prezentarea personalităţii lui Policarp (Pompei)Moruşca, a apreciat demersul introspectiv şi tenta de cercetare conferită studiul realizat de dr. Radu Şerban, ministru plenipotenţial al României la Londra.

"Am reţinut din conceptul autorului aplecarea spre subsatnţa ideilor şi a pildelor celui ce a fost Policarp (Pompei) Moruşca, pe care autorul ni-l prezintă ca un adevărta apărător al neamului românesc", avea se menţioneze pr. prof. dr. Dumitru Abrudan. La rându-i, autorul "debarasat de funcţia şi responsabilităţile diplomatice", a prezentat publicului pasaje mai importante din volului său, unele fiind cu referiri directe la perioada sibiană. Am mai reţinut din intervenţile invitaţilor volumul mare de documente parcurse de autor, cele mai multe fiiind din arhiva MAE. Per total putem spune că am participat la un eveniment pe care unul din luminaţii din sală l-a catalogat ca fiind "o părticică din limita omului faţă de Dumnezeu".

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav