Ziua lui Johannis E-mail
Ziua lui Johannis Ziua de marti, 13, ar putea deveni cea mai norocoasa pentru Klaus Johannis. Astazi, 13 octombrie, primarul Sibiului are sanse sa devina "solutia salvatoare" pentru guvernarea Romaniei. Daca motiunea de cenzura va fi votata de parlamentarii Opozitiei, Guvernul Boc II va cadea. Imediat, liderii PNL, PSD si UDMR vor propune un guvern independent, de tehnocrati, condus de Klaus Johannis.

"Daca domnul Antonescu l-ar propune pe domnul Johannis, as spune DA cu tot dragul", afirma, fericit, deputatul Mircea Cazan.

Astazi este „ziua cea mare" pentru Opozitia din Parlamentul Romaniei. Alesii PNL, PSD si UDMR si-au propus sa rastoarne Guvernul Boc II. Daca motiunea de cenzura va fi votata astazi, ziua de marti, 13 octombrie, va fi cu ghinion pentru democrat-liberali. Dar foarte norocoasa pentru sibieni si primarul lor. Klaus Johannis are mari sanse sa devina seful noului Guvern al Romaniei. Desi liderii PNL, UDMR si PSD au incercat sa pastreze secret numele „tehnocratului" care va conduce viitorul guvern independent, surse apropiate lui Crin Antonescu dau ca sigura varianta Johannis. „Toti parlamentarii PSD vor vota motiunea de cenzura. Suntem de acord sa avem un prim-ministru tehnocrat agreat de cele trei partide. Nu suntem nici de acord, nici impotriva domnului Johannis. Exista ideea unei intalniri intre cele trei partide", s-a rezumat sa declare, ieri, social-democratul Victor Ponta.

Cindrea nu crede

Liderii locali ai celor trei partide care sustin motiunea au, insa, unele retineri in ceea ce priveste posibilitatea ca Johannis sa devina premierul Romaniei. „Nu cred ca domnul Johannis s-a hotarat in acest sens. Imi vine greu sa cred ca va lasa balta atributiile si obligatiile pe care le are fata de sibieni, pentru a merge in Capitala. In plus, este decizia dansului. El singur trebuie sa hotarasca si nu cred ca in acest moment conteaza variantele electorale scoase din joben de unii sau de altii", a declarat, grav, deputatul social-democrat Ioan Cindrea.

„Cu tot dragul"

Mult mai incantat de varianta Johannis - premier se arata deputatul liberal Mircea Cazan. Desi crede ca se fac prea multe speculatii in jurul subiectului, presedintele PNL Sibiu se arata adeptul acestei variante. „Daca domnul Antonescu l-ar propune pe domnul Johannis, as spune «Da» cu tot dragul. Insa eu zic sa asteptam ziua de maine (n.r. - astazi), si, in functie de evolutia lucrurilor, ne vom da seama ce se va intampla, daca Guvernul cade sau nu. Este insa posibil sa nu cada, deoarece mereu exista tradatori", spune Mircea Cazan.

„O adevarata onoare"

Fericit ar fi si Francisc Török, membru al UDMR Sibiu, daca Johannis ar ajunge prim-ministru. „Eu nu pot face declaratii oficiale, in numele partidului. Sunt un simplu membru. Nu pot sa spun ca UDMR-ul il va sustine sau nu pe domnul Johannis pentru aceasta functie. Insa, ca simplu cetatean la Sibiului, pot sa spun ca ar fi o adevarata onoare pentru mine, ca sibian, ca primarul orasului meu sa devina prim-ministru", afirma Török.

Motiune constitutionala

Motiunea de cenzura „11 impotriva Romaniei", initiata de PNL si UDMR impotriva Guvernului Boc II este constitutionala. Curtea Constitutionala a decis, ieri, sa respinga, ca inadmisibila, sesizarea PD-L referitoare la neconstitutionalitatea motiunii de cenzura, care va fi dezbatuta astazi in Parlament. „Controlul constitutionalitatii motiunilor de cenzura nu intra in atributiile Curtii Constitutionale", se arata in comunicatul emis de CCR. Articolele din Constitutie invocate de autorii sesizarii „nu justifica exercitarea de catre Curtea Constitutionala a controlului constitutionalitatii motiunilor de cenzura, deoarece textele mentionate se refera explicit la controlul asupra regulamentelor Parlamentului si nu asupra actelor juridice de aplicare a acestora", precizeaza CCR.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav