5 drumuri judetene asteapta finantare europeana E-mail
Cinci drumuri judetene asteapta finantare Judeţul Sibiu are deja două proiecte contractate, pentru modernizarea unor drumuri judeţene prin Programul Operaţional Regional. Pe lista de aşteptare mai sunt alte cinci.

Autorităţile locale din regiunea Centru au depus, până la termenul limită, care a fost 6 iunie, 46 de proiecte. Fondurile disponbile acestui domeniu de intervenţie depăşesc 95 de milioane de euro.

Judeţul Sibiu are contractate deja două proiecte de modernizare a drumurilor judeţene. Este vorba de DJ 106 Sibiu Agnita, pentru care licitaţia de execuţie este în curs de desfăşurare, conform unui raport al Consiliului Judeţean. Valoarea proiectului este de aproape 60 de milioane lei. Al doilea proiect este cel pentru modernizarea DJ 106E, Jina-Şugag, a cărui contract de finanţare a fost semnat în 13 martie. Acesta face parte dintr-un parteneriat al autorităţilor din Sibiu şi Alba, pentru dezvoltarea regiunii turistice Mărginimea Sibiului-Valea Sebeşului, cu o valoare totală de peste 22 milioane lei.

Pe lista depusă spre finanţare prin POR se află şi proiectele de modernizare a drumurilor judeţene 105G Sadu-Sădurel şi 106D Răşinari-Orlat, ambele în stadiul de verificare a proiectului tehnic - faza de precontractare. Alte două proiecte se află în stadiul de evaluare tehnico-financiară, anume DJ 106B+DJ107B Slimnic -Mândra-Ocna Sibiului, respectiv DJ 106E Cristian-Orlat-Sălişte-Tilişca-Jina. Cel de-al şaptea proiect pentru care a fost depusă cererea de finanţare este DJ 142E Dârlos-Alma-Hoghilag-DN14.

Opt proiecte contractate în regiunea centru

Regiunea Centru, din care face parte şi judeţul Sibiu, are la dispoziţie fonduri de peste 95 milioane de euro pentru reabilitarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane, inclusiv construcţia şi reabilitarea şoselelor de centură. Până în 6 iunie, data suspendării depunerii de proiecte, au fost depuse, în total, 46 de proiecte, cu o valoare totală de 1,7 miliarde lei. Pe lângă cele două proiecte ale Sibiului, au fost contractate până acum alte şase din judeţele Harghita, Mureş, Alba şi Braşov. Valoarea totală a celor opt este de 369 milioane lei.

„Pe acest domeniu, am depăşit alocarea financiară alocată pe perioada 2007-2013. Prin Programul Operaţional Regional am reuşit să finanţăm şi drumurile de interes local şi regional. Infrastructura de transport este una dintre priorităţile Regiunii Centru, fapt demonstrat şi prin interesul autorităţilor în depunerea proiectelor. Pe această ultimă sută de metri de evaluare, principiul european „Primul venit, primul servit” va deveni foarte relevant”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav