A fost surd acum e pianist ~ povestea unui baietel curajos E-mail
A fost surd acum e pianist ~ povestea unui baietel curajos A surzit complet la vârsta de numai un an şi jumătate, iar de la trei ani aude cu ajutorul unui aparat, dar asta nu îl împiedică să cânte la pian şi să fie printre cei mai buni la şcoală. Este povestea celor 10 ani de viaţă a lui Danny Alexandru Lungu, cel care joi seara a încântat sibienii cu un recital pianistic.

Foaierul Corpului B al Bibliotecii Judeţene „ASTRA” din Sibiu a fost, pentru mai bine de o oră, locul în care peste 20 de copii, cu probleme asemănătoare cu ale lui Danny, s-au strâns pentru a asculta recitalul pianistic oferit de băiatul din Slatina.  Au curs bucăţi muzicale ca „Für Elise”, de Ludwig van Beethoven, „Sonatina Nr. 3 în Do Major Op. 36” de Muzio Clementi, „Preludiul în Fa Major” de Johann Sebastian Bach, „Studiul Nr. 60 Op. 599” de Carl Czerny sau „Plugarul vesel, de Robert Schumann.

În partea a doua a serii, Danny a interpretat la pian «Sonatina Nr. 4 în Fa Major Op. 36», de Muzio Clementi, «Ländler», de Wolfgang Amadeus Mozart, «Studiul Nr. 62 Op. 599», de Carl Czerny şi «Ave Maria», de Franz Schubert.

Povestea micuţului pianist nu este una tocmai roz. La doar un an şi jumătate a surzit complet din cauza unui tratament gratuit cu canamicină, administrat de medici pentru o simplă răceală. Auzul i-a fost redat la vârsta de trei ani, cu ajutorul unui implant cohlear MED-EL. “A fost nevoie, acum un an, de o nouă intervenţie din cauza unei defecţiuni a aparatului. Momentan totul este bine”, a spus mama băiatului, Luminiţa Lungu. Tot de la ea am aflat că Danny trece acum în clasa a III-a, merge la o şcoală normală din Slatina, este printre primii la el în clasă, îi place foarte mult matematica şi urmează, în paralel, o şcoală de muzică unde studiază pianul. “Nu ştiu care vor fi opţiunile lui în viitor. Îi place foarte mult matematica. Noi sperăm să urmeze ceva în acest domeniu. Dar alegerea va fi a lui”, a mai spus Luminiţa Lungu.

Ascultă viaţa

Evenimentul de la Sibiu a fost organizat de Asociaţia persoanelor cu deficienţe de auz „Ascultă Viaţa”, alături de Biblioteca Judeţeană “ASTRA”. Asociaţia a fost înfiinţată în 2007, la Sibiu, şi sprijină părinţii în diferite probleme. Oferă asistenţă juridică, informaţii pentru viitorii candidaţi la implant şi organizează schimburi de experienţă.

Implantul cohlear, care i-a redat lui Danny auzul, este singurul mijloc pentru recuperarea auzului unui copil născut surd. Cheia succesului este intervenţia chirurgicală la o vârstă cât mai timpurie a copilului.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav