Accidentele usoare se rezolva fara politie de la 1 iulie E-mail
Accidentele usoare se rezolva fara politie de la 1 iulie Şoferii implicaţi în accidente uşoare, soldate doar cu pagube materiale, nu se vor mai prezenta la poliţie, de la 1 iulie, ci vor completa un formular de constatare amiabilă, eliberat de societatea de asigurări.

Formularul de constatare amiabilă va fi, însă, completat de către proprietarul autovehiculuilui, doar în cazul în care este implicat într-un accident uşor, soldat cu pagube materiale şi nu umane. Potrivit comisarului din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu (IPJS), Narcis Voinea, constatarea amiabilă poate fi încheiată doar în anumite condiţii.  „Acest formular se utilizează indiferent de locul producerii accidentului, pe teritoriul României, dacă din accident au rezultat numai pagube materiale, în accident au fost implicate numai două vehicule, nu se creează pagube materiale altei persoane decât celor două persoane implicate în accident şi există acordul de voinţă a celor doi conducători auto exprimat prin semnarea formularului de către cei doi”, a explicat Narcis Voinea. „Practic, dacă din evenimentul rutier s-a deteriorat o glisieră metalică, un stâlp de înaltă tensiune, un gard al unei persoane, în acel caz nu mai are loc constatarea amiabilă. Sau, dacă în eveniment sunt implicate trei autovehicule sau mai multe, nu mai intervine această constatare amiabilă”, a continuat comisarul.

Şoferii nu mai pot da înapoi

Odată ce a consimţit la semnarea formularului de constatare amiabilă, şoferul nu mai poate da înapoi. Chiar dacă se vor prezenta, ulterior, la sediul poliţiei, vor fi îndrumaţi către societatea de asigurări cu care are încheiat RCA-ul. „Dacă formularul este semnat de cei doi conducători auto implicaţi în accident, iar unul dintre ei se răzgândeşte, dacă acesta a semnat, chiar dacă vine la poliţie, va fi îndrumat de către poliţie înapoi la societatea de asigurări”, precizează Narcis Voinea. Aceste formulare de constatare amiabilă a accidentelor vor fi tipărite şi distribuite de către societăţile de asigurare. De la 1 iulie, în momentul întocmirii asigurării, şoferul va primi şi formularul de constatare amiabilă.

Autorizaţia de reparaţie, eliberată tot de societatea de asigurări

Autorizaţiile de reparaţie vor fi eliberate tot de către societatea de asigurări la care şoferul are încheiat RCA-ul, chiar dacă proprietarul maşinii nu are Casco. Poliţia va elibera aceste autorizaţii numai în cazul evenimentelor rutiere grave, soldate cu victime. „Şoferii se pot deplasa, chiar dacă nu au CASCO, la societatea de asigurări, unde au încheiat RCA, de unde vor primi o adeverinţă pentru a-şi introduce autovehicolulul în service pentru reparaţie”, a completat comisarul Narcis Voinea.

În cazul unui accident de circulaţie uşor, constatat de poliţist, acesta va sancţiona conducătorul auto doar pentru regula de circulaţie încălcată.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav