Cei mai buni absolventi de la Bruk premiati de o firma germana E-mail
Cei mai buni absolventi de la Bruk premiati de o firma germana Trei elevi de la Colegiul Naţional Brukenthal din Sibiu au fost răsplătiţi, pentru rezultatele obţinute în cei patru ani de liceu, cu premiul de promovare “Wilhelm-Geiger-Förderpreis”. Cea mai bună absolventă din această generaţie este fiica deputatului PD-L Cornel Ştirbeţ. Premiul firmei germane este decernat pentru a treia oară Colegiului Naţional “Brukenthal” din Sibiu.

Titlul de cea mai bună absolventă la Colegiul Naţional “Brukenthal”, cu media de 9,99, a fost conferit absolventei Anca Ruxandra Ştirbeţ. Ea a obţinut premiul de promovare “Wilhelm-Geiger” în valoare de 1.000 Euro, împreună cu posibilitatea efectuării unei practici la grupul de firme “Geiger” în Germania sau în România. Deputatul Cornel Ştirbeţ s-a declarat foarte mândru de rezultatele fiicei sale, însă emoţiile examenului de bacalaureat continuă. “Suntem încă în emoţiile BAC-ului, cum este normal. Azi a avut proba la matematică, iar mâine urmează chimia, şi apoi geografia. Până acum la probele orale a luat zece. Cu premiul o lăsăm să facă ce doreşte, doar ea i-a câştigat”, a declarat Ştirbeţ. Anca Ruxandra Ştirbeţ va da examen de admitere la facultatea de drept din Bucureşti.

A doua clasată la examenul de bacalaureat, cu media 9,97, a fost Ioana Barb, care a primit 500 Euro şi o ofertă pentru practică la firmele “Geiger” în România. Cea de-a treia absolventă, cu media 9,96, Silvia Lucreţia Nicola, a primit suma de 250 de euro şi oferta de a efectua practica la grupul german de firme.

De asemenea, un cerc de cinci profesori tineri, vorbitori de limba germană, din cadrul colegiului sibian, vor fi sprijiniţi financiar, pentru perfecţionare, de firma germană.

Primul premiu de promovare pentru recunoaşterea rezultatelor a fost decernat, prima dată, la Sibiu, în 2007, tot la Colegiul Naţional “Brukenthal”. Premiile au fost acordate de grupul de firme “Geiger” din Oberstdorf, cea mai sudică comunitate din Germania, ce activează pe plan internaţional în domeniul lucrărilor de piatră şi pământ, construcţii şi tehnică de mediu. Firma are peste 1.800 de colaboratori şi cultivă o relaţie foarte strânsă cu România şi cu Sibiul.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav