Consiliul Judetean incepe sa restaureze monumentele E-mail
Consiliul Judetean incepe sa restaureze monumentele Consiliul judeţean îşi îndreaptă atenţia asupra monumentelor istorice pe care le are în parohie. Deşi lista e relativ scurtă, doar 14, unele dintre ele vor fi o căpuşă la bugetul judeţului, în cazul în care autorităţile chiar vor trece la reparaţii. Până atunci, consiliul face doar o inventariere a stării lor generale.

14 monumente istorice se află în patrimoniul judeţului Sibiu, dintre care 11 sunt în municipiu. Pentru a le putea repara şi pune în valoare, consiliul judeţean are nevoie de documentaţii complete referitoare la starea lor actuală. Abia apoi pot fi stabilite şi măsurile necesare. În acest scop, CJ a iniţiat o procedură de achiziţie publică, sub formă de cerere de oferte. Ultima zi de depunere a documentaţiilor este joi, 2 iulie. Firma câştigătoare va avea la dispoziţie 8 luni pentru elaborarea documentaţiei. Aceasta va trebui să conţină, pe lângă planurile topo, şi un studiu istoric, documentaţie foto, o expertiză tehnică şi o evoluare generală a stării monumentului, specificând măsurile de întreţinere sau de intervenţie necesare. „În primul rând, trebuie să facem o documentaţie cât se poate de precisă a monumentelor, care să ne arate starea lor şi ce paşi trebuie făcuţi pentru a le întreţine şi pune în valoare. Am întocmit o documentaţie de licitaţie pentru fiecare monument istoric şi am lansat o acţiune de achiziţie publică. Sperăm să avem succes şi să găsim firme specializate care să vină să facă documentaţia respectivă”, a explicat preşedintele CJ, Martin Bottesch. Din cele 11 monumente din oraş, Biserica Azilului este probabil în cea mai deplorabilă stare. Aceasta face parte din ansamblul Azilului, aflat tot în patrimoniul judeţului. Alte patru sunt utilizate de CNM ASTRA. În afara municipiului, CJ are în întreţinere doar trei monumente, în Boiţa, Orlat şi Şeica Mare, în ultimul caz, clădirea în cauză – fostul castel Thobias - nefiind utilizată.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav