Instanta a uitat sa~l incarcereze pe un mediesean condamnat pentru ucidere din culpa E-mail
Instanta a uitat sa~l incarcereze pe un mediesean condamnat pentru ucidere din culpa Cu toate că, în octombrie 2008, a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, la doi ani de închisoare cu executare, pentru ucidere din culpă, un medieşean continuă să se plimbe liber nu doar în ţară, ci şi în străinătate. Pentru că, de opt luni, instanţa a “uitat” pur şi simplu să emită, pe numele acestuia, mandat de executare a pedepsei. Acest lucru este certificat inclusiv pe site-ul IPJ Sibiu, acolo unde Sorin Radu (42 ani) din satul Ighişu Nou nu figurează ca persoană urmărită în vederea încarcerării.

Întâmplarea, de-a dreptul incredibilă, ne-a fost relatată chiar de cel în cauză. “În octombrie anul trecut am fost condamnat, de către instanţa de recurs, la doi ani de închisoare, cu executare pentru un accident rutier produs în 20 septembrie 2005, în urma căruia şoferul unui microbuz din Blaj şi-a pierdut viaţa. Am aşteptat din clipă în clipă să fiu ridicat în vederea arestării însă acest lucru nu s-a întâmplat. Avocatul meu din Sibiu chiar m-a asigurat că nici nu voi fi încarcerat, pentru că dosarul meu a ajuns la CEDO de la Strassbourg. Alţi distinşi avocaţi m-au sfătuit să plec urgent din ţară pentru că demersul făcut la Strassbourg nu poate suspenda sau amâna o sentinţă definitivă şi irevocabilă. În ultima perioadă am fost la muncă în Franţa, unde am un văr, şi în Austria, unde locuieşte o soră de-a mea. De fiecare dată am revenit, fără niciun fel de probleme, acasă. Acum însă am decis să plec în Germania, definitiv. Iar asta pentru că în România, pentru unii justiţia e de fapt injustiţie. Am simţit asta pe propria piele.

În 1994 am fost târât în judecată, într-un proces de paternitate, de o femeie de moravuri uşoare, căreia două dintre instanţe i-au dat dreptate, cu toate că nu întreţinusem raporturi sexuale cu acea persoană. Apoi, în 1997, autocamionul propriu pe care îl deţineam a fost făcut zob de o macara. Am fost despăgubit de către instanţă cu suma de 177 milioane de lei vechi. Am plătit un onorariu de 10 la sută, adică peste 17 milioane de lei vechi, unui executor judecătoresc care a jucat la două capete. L-a făcut scăpat pe debitor, astfel că nu mi-am recuperat nici până în prezent suma atribuită de instanţă cu titlu de despăgubiri.

A urmat accidentul din 2005 când am fost condamnat în urma mărturiilor a doi martori oculari, care nici măcar nu fuseseră la faţa locului în momentul impactului. Remorca TIR-ului pe care îl conduceam a intrat în balans, lovind pe contrasens microbuzul. Probabil în compensaţie pentru tot ce am pătimit, inclusiv pentru faptul că am rămas singur, soţia şi fiica mea părăsindu-mă şi emigrând în Canada, acum sunt liber să beau în crâşme, cu toate că ar fi trebuit să fiu în puşcărie”, ne-a spus Sorin Radu (foto).

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav