Medias redevine cetate medievala E-mail
Medias redevine cetate medievala În weekend-ul în care Sibiul găzduieşte festivalul rock Artmania, Mediaşul devine oraş de poveste. În zilele de 17 şi 18 iulie, are loc cea de-a cincea ediţie a Festivalului Mediaş - Cetate Medievală.

Turiştii sunt invitaţi să se plimbe prin vechiul centru, alături de locuitorii medievali ai urbei, să admire meşteşugari veniţi din toate colţurile ţării şi să asculte muzică medievală, în Piaţa Regele Ferdinand I. Cavalerii Gărzii Bistriţei, Cetăţii Bârsei, Străjenii Coroanei “vor patrula” pe străzi, gata să apere orice domniţă aflată în pericol, dar şi să se întreacă în turniruri şi lupte cu spada. Pentru cei mai mici, primăria a pregătit o serie de ateliere cu specific medieval, teatru de păpuşi şi spectacole de iluzionism, fachirism şi echilibristică. Pentru iubitorii de muzică folk, programul cuprinde concerte susţinute de Ducu Bertzi, care-şi va lansa cel mai nou album, alături de Mihai Neniţa la vioară, Alina Manole şi Vasile Şeicaru.
Misterele cetăţii

Municipalitatea are ocazia să pună în valoare, pentru prima oară în cadrul unui eveniment de amploare, noul brand turistic al oraşului, “Misterele din cetatea luminii”. “Mediaş încearcă să facă cunoscute legendele străvechiului Civitas Mediensis prin acest festival. Istoria bogată a Mediaşului este dovedită de zidurile şi turnurile sale de apărare, biserica Sfânta Margareta, breslele de meşteşugari, spectacolele ţinute ad-hoc în perioada evului mediu în piaţa centrală a burgului de către trupe de menestrei ambulanţi ori comedianţi, costumele de epocă purtate timp de secole de locuitorii acestor locuri binecuvântate, acestea toate sunt dovada aurei de basm al burgului transilvănean de pe malul Târnavei. Legendele străvechiului burg sunt actualmente ţinta curiozităţii tuturor turiştilor, ba chiar a localnicilor: tunelele ce împânzesc cetatea, ochii tainici ce privesc de pe ziduri sau din acoperişuri, ori strugurii de aur fermecaţi deconspiră tulburătoarea poveste a Torcătoarei, a fracmasonilor care au zidit cetatea, a cultului feminin medieval, a vrăjitoarelor arse pe rug, a turnului înclinat al bisericii”, cred reprezentanţii primăriei. Edilii au ales acest brand la sfârşitul lunii mai, în urma unui sondaj.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav