Misterul lirelor sterline de la Apoldu de Sus E-mail
Misterul lirelor sterline de la Apoldu de Sus Mister total în ceea ce priveşte banii găsiţi de poliţişti în cazul acidentului de la Apoldu de Sus, de vineri, 26 iunie. Şoferul tir-ului susţine că banii nu i-au fost înmânaţi personal şi nu ştie cum au ajuns printre marfa transportată. Între timp, poliţiştii sibieni continuă cercetările, în colaborare cu poliţiştii vâlceni şi cei de la INTERPOL.

Apariţia celor 230.000 de lire sterline şi 25.000 de euro printre marfa transportată de tir-ul implicat în accidentul de la Apoldu de Sus de vineri, 26 iunie, pare să fie o enigmă chiar şi pentru cel care conducea tir-ul. Potrivit declaraţiilor acestuia, banii nu i-au fost înmânaţi personal şi nu ştie cum au ajuns printre marfa transportată.  „Sunt un simplu şofer, habar nu aveam de acei bani care erau în maşină. Nu mi s-au dat personal banii, nu ştiu cum au ajuns banii acolo. E o întrebare la care aştept şi eu răspuns. Singurii bani de care ştiu erau cei pe care îi aveam în cabină, pentru cursă”, a declarat şoferul în vârstă de 42 de ani. Tir-ul fusese încărcat la Bristol, Anglia şi se îndrepta spre Bacău, transportând marfă ce depăşea şapte tone. În dreapta bărbatului se afla patronul firmei din Vâlcea care efectua transportul şi, potrivit declaraţiilor şoferului, era pentru a treia oară când acesta era însoţit de patronul său. Acesta din urmă a fost externat în cursul ziei de luni, 30 iunie, refuzând să facă orice declaraţie privind accidentul şi provenienţa banilor.

Pacientul a fost internat pe ATI în în ziua producerii accidentului şi a fost transferat la Secţia Ortopedie/Traumatologie. Starea generală a pacientului este bună, urmând ca în cursul acestei săptămâni să fie supus unei intervenţii chirurgicale pentru fractura de femur şi fractura deschisă de gambă. „Problema lui medicală încă nu este rezolvată în totalitate, în sensul că are două plăgi mari pe gamba dreaptă şi pe gamba şi coapsa stângă. Amândouă sunt plăgi profunde şi colmatate cu fel de fel de lucruri murdare tablă, vopsea, resturi de haine care încercăm să le aseptizăm şi după aseptizarea acestor plăgi se poate interveni chirurgical pentru ca într-o sedinţă să îi facem ostesinteza fracturii de femur şi de gambă”, a spus medicul şef al Clinicii Ortopedie Traumatologie, prof.dr. Ioan Baier.

Poliţia continuă cercetările

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu (IPJS), în urma audierii celor implicaţi în accident s-a stabilit că sumele de bani provin din Anglia, urmând ca afirmaţiile acestora să fie verificate în continuare. „S-au efecuat demersuri, prin intermediul Biroului Naţional INTERPOL din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în vederea colaborării cu organele competente din Anglia pentru identificarea sursei de provenienţă a sumelor de bani. Totodată, se colaborează cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi cei de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, pentru clarificarea tuturor aspectelor privind destinaţia sumelor de bani, şi cu alte instituţii ale statului privind legalitatea transportului de bunuri şi valori, conform legislaţiei în vigoare”, a declarat din partea IPJS, agent Adela Negoi.

În prezent, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor aşteaptă transmiterea datelor solicitate în vederea clarificării tuturor aspectelor care fac referire la aceste sume de bani.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav