Securitatea in munca aproape zero E-mail
Securitatea in munca aproape zero Aproximativ 20 de angajatori din judeţul Sibiu au primit amenzi de peste 20.000 de lei, din partea inspectorilor muncii, pentru nerespectarea prevederilor vizavi de sănătatea şi securitatea în muncă.

În total, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu (ITMS) au controlat 23 de angajatori din judeţ, cu aproape 2000 de angajaţi. Potrivit datelor oferite de ITMS, s-au constatat 74 de deficienţe, pentru care s-au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.500 de lei.

Inspectorii au constatat că o parte a angajatorilor controlaţi nu deţineau o autorizaţie din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă. Angajaţii nu aveau stabilite, prin fişa postului, atribuţiile şi răspunderile ce le revin în acest domeniu şi, în plus, nu erau instruiţi suficient.

Angajatorii par să fie „restanţi” şi la aplicarea măsurilor de prim ajutor. În mod normal, unul din lucrători ar trebui desemnat să aplice măsurile de prim ajutor, de stingere a incendiilor şi de evacuare.

Controlul a fost efectuat în lunile mai şi iunie, în cadrul „Campaniei naţionale privind monitorizarea şi evaluarea stării de sănătate şi securitate în muncă a lucrătorilor societăţilor de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor în vederea scăderii numărului de evenimente”.

În 2008, numărul accidentelor de muncă în judeţul Sibiu, înregistrate la ITMS, a ajuns la 21.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav