Terenul fostei fabrici de bere nu scapa de mall E-mail
Terenul fostei fabrici de bere nu scapa de mall Fosta fabrică de bere de pe strada Dobrun, datată 1862, a devenit în 2004 teren viran. Cu multe proteste, la vremea respectivă, din partea arhitecţilor din cadrul Direcţiei județene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural, care reclamau lipsa unor avize.

Ceva mai târziu, s-a lansat ideea unui mall futurist, care să cuprindă şi sediul pentru un nou teatru, în pregătire pentru anul 2007. Acum, în zonă, sunt gropi şi gunoaie. Deşi ne aflăm în plină criză, planul de a construi aici un centru comercial nu îi părăseşte pe afaceriştii sibieni, care primesc şi ajutor de la Bucureşti. Comisia Naţională a Monumentelor Istorice a aprobat, în şedinţa din 24 iunie, PUZ-ul zonei.

SC Euro Mob Internaţional SRL propune construirea unui complex comercial, centru de afaceri şi locuinţe, cu cinci niveluri subterane+P+M+4 etaje. Filiala sibiană a partidului conservator a fost prima care a sesizat şi condamnat decizia luată la Bucureşti. “Aceasta este, de fapt, o etapă ulterioară celei în care a avut loc demolarea clădirii cu valoare istorică. Din câte ştim noi, aceasta a avut loc fără autorizaţie. Ne exprimăm totalul dezacord vizavi de acest proiect”, a declarat vicepreşedintele PC Sibiu, dr. Ioan Moţ. Conform acestuia, construcţia va spulbera posibilitatea de a intra sub umbrela UNESCO a centrului istoric.

“De o bună bucată de vreme primăria nu are un serviciu specializat pentru protecţia zonei istorice. Oricum, considerăm că mall-ul este una din cele mai nefericite alegeri care se pot face. Nimeni nu poate spune să rămână acolo un teren viran, dar construcţii gen Ramada sau Golden Tulip, care nu au nicio legătură cu centrul, nu fac bine oraşului, şi nu reprezintă o cale de dezvoltare. Nu se încadrează în specificul acestui oraş şi nu atrag turiştii. În 2007, unul din principalele elemente care au atras turiştii în Sibiu a fost tocmai această consevare şi restaurare a centrului istoric”, a explicat Moţ. “Turiştii care vor veni aici, nu vor dori să vadă mall-uri, care probabil se găsesc şi acolo de unde vin. În nici un caz, în ţările civilizate nu se mai dezvoltă mall-uri în centrele oraşelor, ci în exterior.”

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav