Prezentare generala Sibiu

Cateva informatii generale si statistice despre orasul Sibiu: locatie, istorie, cultura, muzica, economie, educatie, populatie precum si alte informatii diverse.
Click aici pentru detalii.

 

Localitati din judetul Sibiu

Informatii generale despre judetul Sibiu (pozitionare, relief, clima). Tot aici puteti regasi si o lista cu localitatile si statiunile cele mai importante din judetul Sibiu.
Click aici pentru detalii.

 

Informatii utile din Sibiu

Diverse informatii utile atat pentru turistii care viziteaza orasul nostru, dar si pentru sibieni. (centre de informare turistica, telefoane utile)
click aici pentru detalii
Prezentare judet Sibiu E-mail

Judetul Sibiu este pozitionat din punct de vedere geografic in centrul tarii, acoperind o suprafata de 5.422 km patrati (ceea ce reprezinta 2,31% din teritoriul Romaniei), intinsi intre 45 28' - 46 17' latitudine nordica si intre 26 35' si 24 57' longitudine estica.

Relieful judetului Sibiu este deosebit, bogat in resurse naturale (cel mai important fiind gazul). Sibiul este caracterizat prin prinr-o mare varietate de forme naturale si un climat continental moderat cu ierni moderate si veri racoroase. Temperatura medie anuala este de 22° C.

Bogatul patrimoniu natural al judetului Sibiu este reprezentat de sase rezervatii naturale de mare valoare stiintifica si turistica: Lacul fara Fund de la Ocna Sibiului, depozitele de calcar de la Cisnadioara si Turnu Rosu, rezervatia din Valea Sarba, si lacurile Balea si Iezerele Cindrelului.

In jurul Sibiului se gasesc sate romanesti ce pastreaza traditii de sute de ani, cetati sasesti unice in Romania, statiuni montane si balneoclimaterice si numeroase atractii naturale de o frumusete incredibila, oferind numeroase obiective turistice deosebite.


LOCALITATI  - JUDETUL SIBIU
Municipii din Judetul Sibiu:
    * Sibiu
    * Medias

Orase din Judetul Sibiu:
    * Agnita                             * Copsa Mica                       * Ocna Sibiului           
    * Avrig                               * Dumbraveni                       * Talmaciu
    * Cisnadie                        * Miercurea Sibiului            * Saliste


STATIUNI - MARGINIMEA SIBIULUI
Paltinis:
Statiune turistica permanenta situata la 32 km sud-vest de Sibiu la altitudinea de 1442 m intr-o padure de conifere, in Muntii Cindrel,  intemeiata in ultimul deceniu al secolului XIX.

Ocna Sibiului
Statiune documentata din anul 1263 (desi zona este locuita din vremea dacilor), a fost inaugurata oficial in 1846, iar in 1909 s-a terminat Pavilionul central, un complex arhitectural in still Jugendstill de o valoare deosebita. Din 1948 Ocna Sibiului a devenit o statiune permanenta de odihna si cura balneara.

Marginimea Sibiului
Marginimea Sibiului este o zona etnografica unica in Romania situata la vest de Sibiu, limitata la sud de valea Sadului si la nord de valea raului Saliste.

In aceasta zona se mai desfasoara inca activitati vechi cum ar fi cresterea oilor (pastoritul avand o traditie de secole in aceste locuri), pictura pe icoane de sticla etc. Marginimea Sibiului este recunoscuta pentru decorul natural deosebit dar si pentru ospitalitatea oferita de locuitorii acestei regiuni.
 
< Precedent
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav