33 milioane lei pentru viaductul Calea Surii Mici ~ Kogalniceanu E-mail
33,3 milioane lei Consiliul local a aprobat, în şedinţa de joi, indicatorii tehnico-economici pentru construcţia viaductului Calea Şurii Mici – Kogălniceanu. Acesta va costa, conform studiului de fezabilitate, întocmit de societatea Drumex, din Cluj Napoca, 33,5 milioane de lei. Consilierii au votat, în plus, indicatorii pentru nouă străzi care vor fi reparate.

Conform indicatorilor tehnico-economici, viaductul Calea Şurii Mici - Kogălniceanu va costa peste 33,3 milioane lei. În prezent, pe direcţia celor două străzi nu se poate circula, traseul fiind întretăiat de liniile de cale ferată. Circulaţia în zonă se face prin trecerile de pe străzile Tractorului şi Calea Turnişorului.

Spre direcţia centru, sunt mai multe variante, fie pe străzile Măgheranului, Câmpului, Tractorului şi Cărămidăriei, ocolul faţă de varianta directă fiind de 1150 metri, fie pe străzile Calea Turnişorului şi Frgoriferului, traseu mai lung cu 1080 metri. Străzile Kogălniceanu şi Pedagogilor, care asigură accesul dinspre centru, au fost de curând modernizate, iar realizarea unei continuităţi peste liniile de cale ferată ar fluidiza considerabil traficul, se arată în studiu. Trecerea peste ele este practic imposibilă, deoarece sunt 10 linii, cu o lăţime de 70 de metri. Soluţia este un pasaj suprateran, cu două benzi de circulaţie. Lungimea acestuia va fi de aproape 399 metri, din care podul va fi de 248 metri.

Alte nouă proiecte de hotărâre, aprobate de consilierii locali, prevăd indicatorii tehnico economici pentru reabilitarea a nouă străzi. Pentru modernizarea străzii Dobrogei, vor fi cheltuiţi 568.000 lei. Proiectul prevede înlocuirea reţelei de distribuţie a apei, îmbătrânite, dar şi repararea carosabilului, aflat într-un stadiu avansat de degradare.

Strada 9 mai va intra şi ea, în viitor, în reparaţii, fiind prevăzute lucrări în valoare de 8,2 milioane. Aici vor fi refăcute carosabilul, trotuarele, reţeaua de distribuţie şi de transport a apei, o parte din reţeaua de canalizare, şi vor fi îngropate branşamentele electrice. Pe Smârdan, va fi realizat un sistem eficient de alimentare cu apă şi canalizare, concomitent cu reabilitarea carosabilului, proiect în valoare de 1,2 milioane lei.

Lucrările pe strada Faurului vor costa 1,8 milioane lei. Alături de 9 mai, strada Faurului, Schmidtgasse, este cea mai veche stradă din Oraşul de jos. Starea carosabilului este în stare de degradare medie, sistemul de distribuţie al apei este îmbătrânit. În plus, va fi realizat un sistem de canalizare pluvială, va fi înlocuită conducta de alimentare cu gaze, iar branşamentele electrice supraterane vor fi îngropate.

Strada Niţă Octavian va costa municipalitate 3,9 milioane lei. Deşi are o importanţă redusă în ceea ce priveşte traficul rutier, după introducerea reţelei de canalizare sunt necesare, acum, reabilitarea carosabilului şi modernizare reţelei de distribuţie a apei. Lucrările pe Agricultorilor vor fi mai ieftine, doar 883.000 lei. După introducerea canalizării prin proiectul ISPA, aici vor fi reabilitate carosabilul şi reţeaua de distribuţie a apei. Aceleaşi lucrări, aproape, vor fi şi pe Mălinului, care însă vor costa 4,1 milioane lei, şi pe Vasile Pârvan, care vor costa 949.000 lei. În plus, pe Râului şi Metalurgiştilor vor fi modernizate reţelele de apă-canal, proiecte în valoare de 7,5 milioane lei.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav