6 luni fara banii de crestere a copilului E-mail
6 luni fara bani O sibiancă este în pericol să i se pună sechestru pe bunuri pentru că nu a primit banii cuveniţi pentru creşterea copilului de aproape jumătate de an * Bucuria creşterii copilului este pusă în umbră de faptul că banii soţului abia îi ajung pentru creşterea cât de cât decentă a copilului, nu şi pentru rata de la bancă *

După ce cotidianul Tribuna a făcut publică problema cu care se confruntă o femeie din Sibiu, care nu şi-a primit indemnizaţia de creştere a copilului de aproape 4 luni, iată că o altă mămică rupe tăcerea. Mai e puţin şi copilul va împlini un an şi nu a primti niciun leu din banii pe care ar fi trebuit să îi primească din partea statului. Problema sibiencei este cu atât mai gravă cu cât banca unde avea un împrumut din perioada când lucra, o ameninţă cu sechestrul pe bunuri pentru că nu a reuşit să mai plătească ratele.

Femeia a născut în data de 24 august. Nici până acum, deşi a trecut jumătate de an, sibianca nu a primit niciun leu. "Am citit despre noile mămici care nu primesc indemnizaţia de creştere a copilului. Era vorba de o mămică care a născut în 19 octombrie şi nu a primit indemnizaţia. Dar eu, care am născut în 24 august?", se întreabă cititoarea. Povestea femeii este dramatică. Are un copil mic de crescut şi un singur salariu. Al soţului. Banii nu îi ajung să plătească şi ratele la bancă şi să îi asigure şi o creştere în cele mai bune condiţii a copilului. "Ca orice român responsabil, am şi eu un credit la bancă. Din momentul în care am născut, cam o lună am mai luat bani de la firma la care lcuram. De atunci... nimic. Am încercat să obţin o rescadenţare, pentru că aşa mi se pare normal şi cinstit şi pentru mine şi pentru bancă. Am fost la ITM, unde se află dosarul pentru indemnizaţie. Nu au putut decât să îmi dea o hârtie prin care să demonstreze că eu am un venit de 600 de lei pe lună şi că pe acest venit nu mi se poate pune sechestru. Până aici, e bine de ştiut că nu mi se poate pune sechestru pe venit", ne-a scris femeia.

Fără motiv întemeiat la bancă

Asigurarea că nu i se va pune sechestru pe venit nu este suficientă pentru femeie. Mai ales că este un venit pe care, după cum spune ea, oricum nu îl are. Asta pentru că banca nici nu vrea să audă. I-ar trebui o hârtie care să demonstreze că nu are banii. "Eu trebuie să înţeleg amândouă instituţiile. Cei care ar trebui să îmi dea o hârtie nu pot să scrie că nu pot spune că nu primesc banii decât peste 6 luni, că poate eu îi obţin mai repede şi acesta ar fi un fals în acte. Şi pe cei de la bancă trebuie să îi înţeleg că nu pot face nimic fără o dovadă concretă. Dar până la urmă eu sunt cea care care suportă. 4 ani în baza de date a rău-platnicilor, un eventual proces cu recuperatorii de datorii şi un sechestru pe nişte bunuri", se plânge mămica.

Soţul abia întreţine familia

Cu toţii pot spune că femeia nu a făcut copilul singură. Nu! Este corect! Sibianca are un soţ, care are şi el salariu. Un salariu care îi ajunge cu greu pentru a scutece, lapte şi tot ceea ce este necesar pentru creşterea - dacă nu în condiţii foarte bune - măcar decente a bebeluşului. Pentru că banii nu ajung şi pentru rată, familia primşte des telefoane din partea băncii. "Sună reprezentanţii bănciişi spun că ar putea plăti soţul. Iar tu te întrebi: dacă ar plăti soţul şi rata mea şi ar cumpăra tot ce trebuie pentru bebe ((pampers, hăinuţe, lapte, şerveţele umede, pătuţ, fructe, biberoane etc.) şi ar plăti chestiile casei (să ai condiţii pentru creşterea unui copil) noi cu ce am mai trăi?", se întreabă, pe bună dreptate, femeia. În condiţiile în care mămica are atâtea probleme pe care, în mod normal, nu ar trebui să le aibă, pentru că nu şi le-a creat ea, ne întrebăm cum pot tinerele mămici să aibă grijă de ele pentru a-şi reveni după sarcină şi cum se vor putea bucura de fiecare moment petrecut cu bebeluşul. Poate este o întrebare pe care ar trebui să şi-o pună şi cei reprezentanţii statului care ţin de jumătate de an o mămică fără niciun leu din banii care i s-ar cuveni legal, fiind cetăţean al acestei ţări.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav