A doua premiera la TNRS E-mail
a doua premiara TNRS O noua premiera la Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu. Dupa prima reprezentatie a piesei „Breaking the waves", care a avut loc la inceputul lunii septembrie, actorii teatrului sibian vor pune in scena o noua piesa, "Printesa Tudandot", in regia lui Andriy Zholdak.
Directorul TNRS Sibiu va juca rolul lui Altoum, tatal-rege, in "Printesa Turadot", cea de-a doua premiera a acestei stagiuni

Dupa succesul inregistrat la inceputul lunii cu premiera piesei „Breaking the waves", actorii Teatrului National „Radu Stanca" din Sibiu pregatesc publicului un nou eveniment. Este vorba de o alta premiera, „Printesa Turandot". Proiectul a fost realizat de reprezentantii teatrului sibian impreuna cu regizorul ucrainean Andriy Zholdak.

Ideea scenografiei „Printesei Turandot", realizata de Dragos Buhagiar, a plecat de la o alta piesa de teatru. „Cu ceva ani in urma am vazut o piesa de teatru, «Hotelul». Era un altfel de teatru, care ma interesa foarte mult si care se baza foarte mult pe emotii. Era un teatru pe care-l simteai instant. Asta am vrut si pentru «Printesa Turandot», care este un specatcol pe care il simt al meu", spune Dragos Buhagiar. Regizorul piesei, Andriy Zholdak, este de parere ca piesa are „trei puncte de intalnire artistica". Aceasta colaborare, dintre regizorul ucrainean si scenograful roman, le-a adus reprezentantilor TNRS o adevarata pofta de lucru, piesa fiind realizata in aproape doua saptamani. „Suntem foarte bucurosi sa-i facem pe cei doi artisti, Andriy si Dragos sa lucreze impreuna. Spectacolul „Printesa Turandot" a fost realizat in doua saptamani", a declarat Constantin Chiriac, directorul TNRS Sibiu.

Chiriac revine pe scena

Unul dintre rolurile piesei va fi jucat chiar de Constantin Chiriac, directorul Teatrului National „Radu Stanca" din Sibiu. El va juca rolul lui Altoum, tatal-rege, si se declara bucuros ca revine pe scena, in calitate de actor, intr-o piesa care il are ca regizor pe Andriy Zholdak. „Ma bucur sa revin, ca actor, intr-o piesa de Andriy Zholdak. In calitate de producator si interpret al tatalui-rege, pot sa spun ca nimic nu este mai greu decat sa treci intr-o fractiune de secunda de la cel care vegheaza la toate, la creatorul care trebuie sa descopere, sub indrumarea regizorului, cum regele din piesa vegheaza la toate", a spus Constantin Chiriac.

„Printesa Turandot" va intrece „Breaking the waves"

Dupa cum declara Constantin Chiriac, „piesa va fi cu un succes de public poate mai mare decat la „Breaking the waves". Pe langa succesul pe care se asteapta a-l avea noul spectacol la nivelul publicului sibian, se spera si la un succes nattional si international. „Eu prevad ca acest spectacol va avea un succes international. Piesa «Printesa Turandot» a fost cumparata de proiectul «Ruhr, Capitala Europeana». De asemenea, specatcolul va fi prezent si la Festivalul National in 1 noiembrie", afirma Constantin Chiriac.

Poveste clasica

Teatrul National „Radu Stanca" se afla la a patra colaborare cu regizorul ucrainean Andriy Zholdak, prima avand loc in 1997. Piesa este povestea unei printese chineze a carei mana este promisa pretendentului ce va izbuti sa dezlege trei ghicitori. Daca nu reuseste, il asteapta condamnarea la moarte. Trei nefericiti sunt ucisi pana sa isi incerce randul si printul Calaf. El raspunde corect la cele trei ghicitori, dar refuza sa accepte „premiul" in termenii stabiliti si declara ca ii va urma pe ceilalti la moarte daca Turandot va reusi sa ii afle numele. Restul povestii il puteti vedea maine, 30 septembrie, de la ora 19, la Teatrul National „Radu Stanca".

„Printesa Turandot" pe carti postale

In urma reprezentatiilor care vor avea loc pe scena teatrului sibian, reprezenantii institutiei vor scoate, pe piata, 22 de carti postale care vor contine imagini din spectacolul „Printesa Turandot". Imaginile vor fi insotite si de fragmente din textul piesei.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav