Amenzi de 11200 lei E-mail
amenzi de 11200 În această lună, personalul de specialitate al DSVSA Sibiu şi de la unităţile din teritoriu efectuează acţiuni de supravaghere şi control privind starea de sănătate a animalelor, sacrificarea porcilor în gospodăriile populaţiei, condiţiile de funcţionare a unităţilor de procesare a cărnii, a laptelui, a unităţilor de panificaţie, precum şi respectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în spaţiile de depozitare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală.

Astfel, între 7-18 decembrie au fost verificate 144 de obiective: 4 abatoare, 31 carmangerii, 11 măcelarii, 16 unităţi de panificaţie, 12 laboratoare de patiserie cofetărie, 10 depozite alimentare, 18 unităţi de tip supermarket şi 42 unităţi comerciale cu produse alimentare de origine animală şi nonanimală. Zilnic, acest tip de controale se fac în toate pieţele agroalimentare din judeţ.

Până la sfârşitul săptămânii trecute a fost examinată carnea rezultată în urma sacrificărilor tradiţionale a 4.673 porci din gospodăriile populaţiei, carnea fiind bună pentru consum. De asemenea, s-au efectuat 354 examene de laborator privind calitatea şi salubritatea materiilor prime şi a produselor finite, prelucrate şi comercializate în unităţile specializate din sectorul alimentar.

"Se constată - precizează dr. Şerban Ţichindelean, director coordonator al DSVSA Sibiu - că unii operatori din domeniul alimentar, din dorinţa de a produce şi comercializa cât mai multe produse alimentare pentru piaţă, în corelaţie cu cerinţele populaţiei, se abat în mod conştient de la unele norme specifice, prin: manipularea şi transportul neigienic al produselor alimentare; nerespectarea condiţiilor de depozitare; spaţii de expunere supraîncărcate, cu produse nelotizate în funcţie de sortimente şi calitate; ambalaje deteriorate şi etichete cu date informative incomplete şi comercializarea unor produse alimentare în spaţii neautorizate şi fără documente sanitar-veterinare". Pentru abaterile constatate în timpul acestor controale, inspectorii DSVSA Sibiu au aplicat 6 amenzi în valoare de 11.200 lei (la un depozit alimentar, două unităţi de comercializare şi trei comercianţi particulari). Alţi 7 agenţi economici au fost avertizaţi.

Controalele cu această tematică vor continua pe tot parcursul lunii decembrie.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav