Arcas a salvat Romgaz~ul E-mail
Arcas a salvat Romgaz-ul Romgaz-ul nu se va desfiinta, iar sediul societatii va ramane la Medias. Acesta este deznodamantul razboiului pe care senatorul PSD Viorel Arcas l-a declansat impotriva ministrului Economiei, Adriean Videanu, si a proiectului de ordonanta de urgenta pregatit de acesta.

Proiectul viza, practic, desfiintarea Romgaz Medias si includerea societatii intr-o viitoare companie energetica nationala. Senatorul mediesean, presedinte al PSD Medias, a sustinut interesele angajatilor din Romgaz si ale mediesenilor impreuna cu 49 de senatori pe care i-a convins sa semneze un protest adresat ministrului Economiei. Interpelarea lui Viorel Arcas a salvat, practic, Romgaz-ul. Reactiile liderilor PD-L Medias, tardive si anemice, ascund interese personale si de grup. Monitorul de Sibiu va dezvalui, in numerele urmatoare, afacerile pe care le deruleaza liderii PD-L cu Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA.

Interventie prompta
Deputatul Ioan Cindrea a facut interpelari catre Radu Berceanu, Dan Nica si Ecaterina Andronescu.

Senatorul Viorel Arcas a sanctionat prompt proiectul de ordonanta de urgenta privind stabilirea unor masuri de reorganizare a sistemului energetic national, care viza, practic, desfiintarea Romgaz. Proiectul prevede infiintarea a doua Companii Nationale Energetice, cu sediul in Bucuresti, care includ companiile nationale a Lignitului si a Huilei si Hidroelectrica, Termoelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz. „Nicio explicatie logica si rationala nu poate fundamenta decizia de desfiintare a unicei companii de exploatare a gazului natural din Romania, Romgaz", avertiza, saptamana trecuta, Viorel Arcas.

Proteste anulate

Protestul sindicalistilor din Romgaz, programat pentru data de 8 septembrie, a fost anulat. „Nu se mai fac proteste pentru ca domnul ministru a dat asigurari ca nu se va inchide Romgaz-ul. Sindicatul s-a zbatut pentru salvarea Romgaz-ului de la desfiintare. Poate ca daca nu sesizam la timp, ne lua pe toti ca din oala", afirma Ioan Stoicovici, presedintele Sindicatului Liber din cadrul Romgaz SA Medias.

Ordin de partid

De ce a fost nevoie de interventia dura a senatorului PSD Viorel Arcas cand directorul general al Romgaz SA Medias, Marcel Piteiu, este unul dintre liderii PD-L? Acesta stia de intentia ministrului Economiei din data de 27 august, cand a primit oficial proiectul de ordonanta de urgenta. Dar nu a facut niciun comentariu decat in momentul in care Viorel Arcas a declansat razboiul. Senatorul PSD nu crede ca Piteiu ar fi avut anumite interese sa pastreze tacerea, ci pune lipsa lui de reactie pe seama disciplinei de partid, care impune „respectarea ordinelor venite de la centru".

Interese personale

Pe de alta parte, Florin Muntean, presedintele PD-L Medias, a facut declaratii transante, menite sa atraga simpatia mediesenilor. El a amenintat ca, daca Romgaz se va desfiinta, conducerea PD-L Medias „isi va da instantaneu demisia". Se pare, insa, ca Florin Muntean, fost director general al Transgaz, nu urmareste interesele angajatilor din Romgaz, ci doar beneficiile pe care le are de pe urma contractelor incheiate de firmele sale cu Romgaz SA. Monitorul de Sibiu va dezvalui, in numerele urmatoare, afacerile pe care le deruleaza liderii PD-L cu Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA.

Interpelarile lui Ioan Cindrea

Interpelarile facute de parlamentarii PSD nu se rezuma la soarta Romgaz. Deputatul Ioan Cindrea a adus in atentia ministrilor o serie de probleme cu care se confrunta sibienii din judet. Presedintele PSD Sibiu i-a cerut ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, asigurarea accesului din soseaua Sibiu-Agnita-Sighisoara in Autostrada Transilvania printr-un nod de acces, care va traversa judetul, si alocarea de fonduri in vedera consolidarii Podului de cale ferata de la Carta. De asemenea, Cindrea i-a solicitat ministrului de Interne, Dan Nica, repartizarea unui autoturism la Postul de Politie al comunei Mihaileni. „Postul de politie din comuna Mihaileni trebuie sa deserveasca cinci sate, pe o raza de 15 km, iar autoturismul din dotare pe care l-au avut politistii s-a uzat", explica Cindrea. Probleme cu transportul au si elevii navetisti din satele Somartin, Cheslar, Rod, Sebesu de Jos, Armeni si Stejari, deoarece microbuzele pe care le-au avut s-au uzat, iar la unele scoli s-a desfiintat invatamantul la clasele V-VIII, astfel ca elevii sunt nevoiti sa faca naveta. In acest sens, Cindrea i-a cerut ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, opt microbuze.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav