Avrigul va avea centru de energie regenerabila E-mail
energie regenerabila Avrigul ar putea deveni, în 2030, singurul oraş din România independent energetic, prin intermediul unui proiect ambiţios implementat de primarul oraşului Arnold Klingeis. Proiectul „Energie locală“, prin care Avrigul îşi propune să devină singurul oraş din România independent energetic, face primii paşi. Masterplanul energetic al oraşului a fost aprobat săptămâna trecută, iar dacă totul merge conform estimărilor, până în 2020, Avrigul va produce energie regenerabilă, iar 10 ani mai târziu va fi independent energetic.

Proiectul prevede construirea unui centru pentru energie regenerabilă format din trei microhidrocentrale două pe râul Avrig şi una pe conducta de alimentare cu apă a oraşului, dar şi trei staţii energetice pentru valorificarea biogazului şi a biomasei şi una pe panouri voltaice. Întreaga investiţie, ce se întinde pe o perioadă de aproximativ nouă ani, se ridică la peste 16 milioane de euro, bani proveniţi de la Guvern, de la Primăria Avrig şi de la investitori. Reprezentanţii administraţiei locale sunt de părere că implentarea acestui proiect este esenţială pentru dezvoltarea economică a oraşului. „Proiectul îşi propune să repoziţioneze economia locală în domeniul economiei regenabile. În acest sens au fost elaborate diferite studii de fezabilitate, au fost demarate parteneriate şi colaborări cu firme de specialitate în acest domeniu şi s-au făcut diferite aplicaţii pe fonduri europene“, a explicat primarul Avrigului, Arnold Klingeis.

Oraşele „verzi“ se întâlnesc la Avrig

Unul dintre proiectele bazate pe fonduri europene este şi proiectul „UrbenEnergy“, care transformă Avrigul în singurul oraş din România care gestionează o reţea europeană pe probleme de resurse regenerabile. Aici vor avea loc o serie de schimburi de experienţă sub forma unor întâlniri de lucru între oraşele care doresc să devină independente energetic, printre acestea numărându-se oraşe din Grecia, Austria, Marea Britanie sau Bulgaria. Valoarea estimativă a proiectului se ridică la aproximativ 74.000 de euro. De asemenea, prin intermediul programul guvernamental „Casa Verde“ vor fi montate panouri solare pe instituţiile publice, iar pe viitor toate blocurile de locuinţe vor fi termoizolate şi dotate cu panouri foto-voltaice pentru a produce energie electrică.

Sursa: infosib
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav