Bani mai putini pentru bursele elevilor sibieni pe 2010 E-mail
bani mai putini pentru burse Sumele alocate din bugetul local pentru bursele elevilor din sistemul preuniversitar sunt reduse la jumătate, faţă de anul trecut.

Dacă în 2009, primăria primea de la bugetul de stat 220.000 de lei, în acest an, vor fi folosiţi, din bugetul local, 114.000 lei pentru plata burselor de merit, de studiu sau sociale ale elevilor. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, până în acest an, banii de burse pentru elevi veneau de la bugetul de stat, la capitolul sume defalcate din TVA. În acest an, însă, acestea vor fi acordate în funcţie de suma prevăzută în bugetul local, la capitolul cheltuieli în învăţământ care, la Sibiu, este de 114.000 lei.

Potrivit prevederilor Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor (MECTS), prin bugetele locale vor fi acoperite costurile pentru bursele performanţă, de merit, studiu şi sociale, având surse de finanţare cotele defalcate din impozitul pe venit, sume de echilibrare primite de la bugetul de stat şi veniturile proprii ale Consiliilor locale.

“Pentru a intra în posesia burselor, elevii depun dosarele la şcolile în care studiază, urmând ca după centralizarea şi verificarea legalităţii documentelor şi a solicitărilor, şcolile să trimită datele finale inspectoratelor şcolare judeţene, iar acestea la rândul său, consiliilor locale. Acestea din urmă decid cuantumul burselor în funcţie de bugetul disponibil, potrivit surselor citate”, declară purtătorul de cuvânt al MECTS, Melania Vergu, citată pe site-ul ministerului.

Ministerul va asigura fondurile pentru bursele elevilor din Republica Moldova şi pentru bursa specială "Meritul olimpic".

În 2009, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Sibiu, au fost acordate burse în valoare de 933.870 de lei. Din bugetul de stat, prin MECTS, în judeţul Sibiu, 273 de elevi au primit 200 de euro prin programul “Euro 200” şi alţi 1320 de elevi au fost beneficiari ai programului “Bani de liceu”. De asemenea, 7503 elevi de liceu au primit pachete cu rechizite şcolare, valoarea unui pachet fiind de 20 de lei.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav