Brukenthal si ASTRA deschid impreuna o expozitie E-mail
Brukental si Astra Muzeul Naţional Brukenthal, împreună cu reprezentanţi ai Complexului Naţional Muzeal „ASTRA” (CNMA), vor vernisa joi, 24 septembrie, o expoziţie cu titlul „Icoana, simbol al ortodoxiei”.

Vernisajul va avea loc de la ora 13, în Sala Polivalentă a Muzeului Naţional Brukenthal, din Casa Albastră. Potrivit curatorilor, expoziţia cuprinde 44 de icoane pictate pe sticlă, „mărturie a credinţei creştin-ortodoxe din miezul Transilvaniei”, din ultimele trei secole. Lucrările sunt parte a colecţiei CNMA şi reprezintă câteva dintre cele mai importante centre ale picturii pe sticlă din ţară: Nicula, Ţara Făgăraşului/Ţara Oltului, Şcheii Braşovului şi Valea Sebeşului. Vor fi expuse lucrări semnate de Savu Moga din Arpaşu de Sus, Matei Ţîmfornea din Cârţişoara, Pavel Zamfir Zugravu din Laz, Ioan Pop de Făgăraş, dar şi lucrări pictate de iconari români anonimi.

„Expoziţia îşi propune să sensibilizeze şi să emoţioneze privitorul, să-l scoată din cotidianul anost, făcându-i să vibreze cele mai fine corzi sufleteşti, prin valoarea icoanei ca operă de artă, prin forţa ei de a crea un spaţiu intim de trăire emoţională”, explică curatorii expoziţiei.

Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul lunii octombrie.

Expoziţia, “simbol al unui nou început”

Fiind unul dintre puţinele proiecte comune între cele două instituţiii, echipele participante la proiect consideră proiectul punctul de plecare pentru o eventuală colaborare în viitor. “Sper ca expoziţia să fie un simbol al începutului, a unei colaborări între Brukenthal şi Astra”, a spus, din partea CNMA, Mirela Creţu.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav