Bucur si Bojin nemultumiti de contractele de management E-mail
Bucur si Bojin nemultumiti de contractele de management Şedinţa de joi a consiliului judeţean a fost un prilej pentru Corneliu Bucur, fostul director al CNM ASTRA, de a-şi exprima dezaprobarea faţă de înlocuirea sa din funcţie. Consilierul PD-L a declarat că aleşii locali au făcut, la sfârşitul lunii mai, atunci când au votat un succesor la conducerea ASTRA, o nouă abatere de la lege, invocând în apărarea sa chiar şi drepturile din Constituţia României.

Nemulţumirea principală a fostului director este că nu a fost lăsat să revină într-un post de execuţie, anume cea de cercetător ştiinţific. Această idee a fost susţinută şi de Ioan Bojin, directorul filarmonicii sibiene, care a fost angajat iniţial, în urma unui concurs, pe postul de artist-instrumentist. Atunci când îi va expira contractul de management, Bojin nu are, însă, rezervat, postul iniţial.

Consiliul Judeţean a aprobat, la numărul 17 pe ordinea de zi, organigrama şi numărul de funţii la cele două instituţii de cultură. La ASTRA, postul de cercetător ştiinţific este declarat, astfel, liber. Corneliu Bucur a declarat în cadrul şedinţei că va cere o anchetă a ministerului de interne. Acesta crede că anumite persoane din consiliu au vrut cu tot dinandinsul “să îl arunce în stradă”, deşi mai avea dreptul la muncă încă trei ani. Secretarul CJ, Iordan Nicula a explicat, pe de altă parte, că aceasta este ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor de spectacole sau concerte, muzeelor şi colecţiilor publice, bibliotecilor, şi consiliul nu încalcă în niciun fel legea. Ba mai mult, aceştia au cerut şi o explicaţie de la ministerul culturii, care atestă că managerii de instituţii culturale nu au rezervate posturile de execuţie.

“În 2006 când am încheiat aceste contracte noi de muncă nimeni nu a venit de la consiliu să ne atenţioneze, că se elimină această funcţie de execuţie. Dacă ni s-ar fi spus, niciunul din directori nu ar fi acceptat să semneze un contract care îi dă afară din instituţia pe care au condus-o”, a luat cuvântul Bojin.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav