Cainii comunitari vor fi mutati in cartierele de la marginea orasului E-mail
Câinii comunitari vor fi mutati Câinii fără stăpân din municipiul Sibiu vor fi mutaţi din zonele centrale ale oraşului, din parcuri sau spitale, "în zone mai puţin populate de pe raza municipiului Sibiu", se arată într-un proiect de hotărâre a Consiliului Local Sibiu, postat pe site-ul administraţiei locale.

"Reteritoralizarea câinilor în zona din care au fost prinşi se face de către Serviciul public. Este interzisă reteritorializarea câinilor în parcuri, pieţe, spitale, şcolii/ licee/ grădiniţe, precum şi în zonele centrului istoric ale municipiului Sibiu", se arată în proiectul respectiv. Acest document supus dezbaterii publice urmăreşte reglementarea deţinerii şi a controlului reproducţiei câinilor în municipiul Sibiu.

Cu alte cuvinte, viitoarea hotărâre a consilierilor locali va reglementa situaţia câinilor fără stăpân din Sibiu. "Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân va captura şi transporta câinii, prin mijloace netraumatizante, folosind personal propriu calificat şi mijloace auto proprii sau atrase, specifice tipului de activitate, în adăposturi proprii şi/sau la punctele de lucru ale unităţilor contractante. Nu vor fi capturate următoarele categorii de animale: puii până la vârsta de şase luni, cu excepţia celor care necesită asistenţă sau tratament de urgenţă; femele cu pui", se arată în proiectul de hotărâre amintit.

Totodată, acesta arată că Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân nu va sterilizate femelele în perioada de alăptare, câinii a căror stare de sănătate nu permite intervenţia de acest gen, câinii cu valoare chinologică şi câinii utilitari. "Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân va asigura cazarea câinilor sterilizaţi în spaţiile proprii pe perioada postoperatorie, în funcţie de necesităţi. Animalele din adăpostul public care sunt bolnave incurabil, declarate ca atare în urma examenului medical, pot fi eutanasiate numai de către un medic veterinar şi numai cu substanţe specifice omologate care conţin barbiturice, injectate intravenos, numai după pierderea cunoştinţei animalului indusă prin anestezie".

Câinii în spitale şi licee, doar adoptaţi

Câinii fără stăpân vor fi identificaţi prin "microcipare subcutanată şi prin crotaliere", iar adopţiile prin intermediul Serviciului administraţiei locale vor fi gratuite. După tratarea câinilor, aceştia pot fi readuşi în zonele în care, în mod normal, acest lucru este interzis, dar cu anumite condiţii. "În cazul spitalelor, şcolilor/ liceelor / grădiniţelor, câinii vor putea fi reteritorializaţi la cererea reprezentanţilor instituţiilor mai sus menţionate cu condiţia de a-şi asuma întreaga răspundere în ceea ce privesc câinii returnaţi, prin semnarea unui formular de adopţie. Reprezentanţii instituţiilor au responsabilitatea de a lua toate măsurile necesare pentru a împiedica accesul ulterior al câinilor fără stăpân în incinta instituţiilor, Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân nefiind răspunzător de prezenţa câinilor în curţile acestor instituţii". Proiectul de hotărâre prevede interzicerea transferului animalelor, atât a celor din îngrijirea Serviciului, cât şi a celor aflate în grija organizaţiilor de animale, către "unităţi care folosesc animalele în scop ştiinţific, didactic sau în alte scopuri experimentale".

Amenzi pentru câinii nesupravegheaţi

Documentul redactat de reprezentanţii administraţiei locale prevede amenzi cuprinse între 500 şi 700 de lei pentru sibienii care "lasă fără supraveghere pe domeniul public câinii deţinuţi în gospodăriile individuale". La fel vor păţi şi reprezentanţii firmelor care "lasă fără supraveghere pe domeniul public câinii deţinuţi în incintele agenţilor economici". Contravenţiile vor fi constatate şi aplicate de un agent constatator împuternicit de primarul Sibiului.

Lege greu de pus în practică

Deocamdată, proiectul de mai sus nu prea poate fi pus în aplicare, chiar dacă ar fi adoptat de consilierii locali. Cu toate că Adăpstul ridicat în Dealul Dăii este finalizat şi cu toate că Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân este constituit. Acest lucru se datorează decizie Guvernului României de a bloca orice angajare - prin urmare, administraţia locală nu poate angaja niciun om în cadrul serviciului nou constituit. La finele anului trecut, primarul Sibiului, Klaus Johannis, spunea că va încerca detaşarea unor persoane în cadrul serviciului nou constituit.

Cel mai probabil, proiectul de hotărâre va intra în dezbaterea Consiliului Local Sibiu în şedinţa de la finalul acestei luni.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav