Ce si-ar dori tinerii de la orasul in care traiesc? E-mail
Ce si-ar dori tinerii de la orasul in care traiesc? La finalul proiectului "Coloreaza-ti comunitatea", Asociatia Colors si partenerii sai au facut publice raspunsurile oferite de tinerii din Brasov si Sibiu la intrebarea ce lucruri si-ar dori de la orasul in care traiesc. Acestea, precum si brosura finala a proiectului pot fi descarcate de pe site-ul www.1001culori.ro.

Proiectul, desfasurat in Brasov si Sibiu, intre aprilie 2010 si ianuarie 2011, a inclus o serie de activitati nonformale, dezbateri si expozitii, centrate in jurul unui blog foto, cu scopul de a scoate la iveala si a promova culorile si lucrurile pozitive din comunitate.


Asociatia Colors a lucrat cu bloggeri si voluntari din ong-urile locale, acestia dezvoltandu-si abilitati si cunostinte in domeniile web 2.0 si promovarii cauzelor. Cu ajutorul acestora, organizatorii proiectului au colectat din cele doua orase raspunsuri la doua intrebari: care este culoarea orasului tau si ce ti-ai dori de la oras? Tinerii care au luat parte la dezbateri au varste cuprinse intre 13 si 40 de ani, marea majoritate fiind liceeni, raspunsurile acestora in forma bruta, fiind postate pe site-ul www.1001culori.ro.

Majoritatea percep atat Brasovul cat si Sibiul ca doua orase colorate, culoarea schimbandu-se in functie de anotimp, zona din oras sau starea personala a celui care a raspuns. Daca Brasovul este preponderent verde, Sibiul are nuante diferite, de rosu sau gri. Ceea ce sunt insa mai interesante, sunt raspunsurile la cea de-a doua intrebare, tinerii fiind preocupati de subiecte de actualitate precum protejarea mediului, dezvoltarea infrastructurii si serviciilor orasului, renovarea si mentinerea in bune a cladirilor, dezvoltarea activitatilor de timp liber si dezvoltare personala destinate tinerilor.

"In cadrul proiectului ne-am propus o simpla evaluare a perceptiei tinerilor fata de orasul in care traiesc si nevoile varstei lor si activarea lor in a propune servicii si activitati care sa contribuie la dezvoltarea lor personala. Din acest punct de vedere, raspunsurile lor sunt imbucuratoare", a declarat Claudia Popa, presedintele Asociatiei Colors.

"Coloreaza-ti comunitatea" este un proiect al Asociatiei Colors, in parteneriat cu Asociatia Dram Center 07, Muzeul Casa Muresenilor Brasov, Casa de Cultura a Studentilor Sibiu si finantat de catre CEE Trust.


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav