Centura Sibiului, cu un milion de euro mai ieftina E-mail
Centura Sibiului cu un milion de euro mai ieftinaCompania brașoveană Vectra Service SRL a bifat încă o performanță după ce a reușit să dea în circulație secțiunea a doua a centurii cu câteva luni înainte de termen.

Deși au câștigat licitația la jumătate din prețul aproximat inițial, constructorii brașoveni nici nu vor încasa toți banii. La finele lui 2010, Vectra Service câștiga lucrarea de la centura Sibiului pentru suma de 9,6 milioane de euro, fără TVA. Înainte de licitație, CNADNR evaluase contractul la 18 milioane de euro. În ciuda diferenței imense între prețul aproximat și cel rezultat, chiar și așa nu toți banii vor fi cheltuiți, pentru că listele de cantități prezentate de CNADNR în cadrul licitației au fost greșit întocmite. ”Practic, nu vorbim de o economie. Cantitățile din proiect erau supraevaluate. Iar noi nu am facturat decât ceea ce s-a «băgat» în autostrată. La prețurile unitare noi am mers pe ceea ce ne-am angajat inițial”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, Bogdan Partene, directorul de proiect din partea Vectra Service pentru centura ocolitoare a Sibiului.

Din cel aproape un milion de euro ”economisiți” vor mai fi făcute unele lucrări suplimentare, susțin reprezentanții firmei care asigură consultanța pe centura Sibiului. ”Lucrările de pe șantier au fost strict supravegheate, iar noi aprobăm la plată numai ceea ce s-a realizat. Cu o parte dn banii rămași vom mai executa, de exemplu, puncte de legătură între fostul DJ106B și drumul lateral care asigură accesul la terenurile de pe partea comunei Cristian”.
Oricum, chiar și după executarea lucrărilor suplimentare aprobate de CNADNR, sumele rămase necheltuite vor fi între 500.000 și 700.000 de euro.

Secţiunea a doua a centurii Sibiului măsoară 2,7 km de autostradă şi 3,6 km din fostul drum judeţean 106B, cel către Ocna. La această porţiune, săpăturile au fost într-un volum total de 81.000 de metri cubi, iar umpluturile, balastul şi balastul stabilizat au adus la loc alte 342.000 de metri cubi, în total. Lucrările au început în martie 2010, iar traficul a fost deschis la 1 decembrie 2010.


Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav