Centura Sibiului din 8 martie incep penalizarile E-mail
incep penalizarile din 8 martie 0,001% pe zi din valoarea contractuală sunt penalizările pentru SC Vectra Service dacă, din data de 8 martie, nu va fi pregătită să înceapă lucrul la centura ocolitoare a Sibiului, secţiunea a doua.

La finele săptămânii trecute, reprezentanții firmei brașovene au început să aducă o parte din utilajele ce vor ocupa organizarea de șantier pe aproximativ cinci hectare de teren înspre Șura Mică. După pregătirea începerii lucrărilor, cei de la Vectra Service vor avea ”puncte de referință” din două în două luni. Adică, tot o dată la 60 de zile va fi comparat stadiul real al lucrărilor cu cel asumat prin contract. În cazul în care stadiul real este în urma celui asumat prin contract, încep penalitățile, de 0,01 la sută din valoarea contractului de 11,72 milioane de euro, cu tot cu TVA. Potrivit documentelor semnate, cuantumul maxim al penalităților pe care le poate primi Vectra Service este de 25% din valoarea totală a contractului.

Unul din momentele cheie ale derulării contractului între CNADNR și Vectra Service îl reprezintă luna iunie. ”Dacă în iunie nu vom avea porțiunea de 2,4 km de autostradă finalizată, punem lacătul peste firmă în acest șantier”, au declarat surse oficiale pentru Turnul Sfatului. Potrivit lor, termenul de trei luni pentru finalizarea celor 2,4 km de centură cu profil de autostradă este ”suficient”. În momentul de față, stadiul lucrărilor la secțiunea I a centurii ar trebui să permită finalizarea acestui tronson către sfârșitul verii acestui an. ”A fost aprobată de către beneficiar și soluția tehnică prin care să înlocuim sacii de pământ lăsați drept sprijin de cei de la Todini. Soluția poartă numele de Keystone, un fel de bolțari care au costuri reduse la jumătate față de un zid clasic de beton și se realizează în jumătate de timp din cât ar fi necesar cofrării unor astfel de ziduri de beton”, au mai declarat pentru Turnul Sfatului aceleași surse.

Todini a câștigat procesul contractual. Și a pierdut altul

Procesele internaţionale între fosta companie italiană care a lucrat la centura ocolitoare a Sibiului, Todini, şi Compania naţională de autostrăzi şi drumuri naţionale au dat, în primă fază, dreptate celor de la Todini. „Chiar dacă au câştigat pe contractual, au pierdut în celelalte procese. Noi ne-am dus cu fotografii prin care am arătat că aproape toţi pilonii turnaţi pentru poduri au fisuri. Unele dintre acestea halucinante, cum ar fi cea de la podul de la Bungard, unde era o fisură orizontală”, au declarat surse oficiale. CNADNR a blocat garanţia de bună execuţie depusă de Todini, de peste 17 milioane de euro. Potrivit autorităţilor române, sumele ce ar trebui plătite despăgubire către Todini şi cele pe care CNADNR ar trebui să le încaseze de la Todini sunt aproximativ egale. După tragerea la răspundere a celor de la Todini, urmează deschiderea unui proces şi împotriva foştilor consultanţi, de la Typsa Engeneering.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav