Chris Birch castiga Red Bull Romaniacs 2010 E-mail
Chris Birch În ciuda faptului că, în afară de Prolog, nu a terminat pe primul loc în nici una dintre cele patru zile de concurs, neo-zeelandezul Chris Birch a câştigat cea de-a şaptea ediţie a celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs.

După două locuri III, în 2007 şi 2008, şi un loc II în 2009, Chris Birch spunea încă din ziua Prologului că ar fi timpul să urce şi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Red Bull Romaniacs. Iar din prima clipă a făcut tot ce i-a stat în putinţă să câştige titlul. Şi-a zdrobit concurenţii la Prolog şi a pornit primul. Dar avea să treacă prin clipe infernale. În prima zi de concurs, cea mai grea din întreg raliul, britanicul Graham Jarvis a condus excepţional pe traseul ud şi noroios şi a ajuns cu câteva minute înaintea lui Birch la finiş. În cea de-a doua zi, Jarvis a avut probleme cu motocicleta, iar Birch a trecut pentru moment în frunte. Însă problemele la sistemul electric i-au permis germanului Andreas Lettenbichler să treacă în faţă şi să câştige cea de-a doua zi.

Penalizat pentru faptul că nu a reuşit să ajungă la finiş, Graham Jarvis a pornit ca din puşcă în cea de-a treia zi. A plecat din mijlocul plutonului, iar la jumătatea traseului se afla deja în frunte, la final având 30 de minute în faţa următorului sosit, Paul Bolton. Birch a avut din nou probleme cu motocicleta în cea de-a treia zi de concurs. Acelaşi sistem electric i-a dat bătăi de cap neo-zeelandezului, pierzând mai bine de jumătate de oră. A ajuns pe patru în ziua a treia, însă în clasamentul general avea, înaintea ultimei zile, 22 de minute în faţa lui Jarvis care a recuperat senzaţional penalizarea primită în ziua secundă.

Totul avea să se decidă în câteva ore. Jarvis a condus, din nou, excepţional. N-a cedat nicio secundă conducerea cursei în goana după cele 22 de minute. Însă Birch a ţinut aproape, a forţat doar cât a fost nevoie, fără să încerce să îl depăşească, iar diferenţa adunată în cele trei zile i-a fost suficientă. Astfel, neo-zeelandezul urcă pe prima poziţie după patru ani în care a prins podiumul de fiecare dată, dar niciodată prima treaptă. Graham Jarvis rămâne astfel doar cu titlul din 2008 la activ. Locul III a fost ocupat de câştigătorul ediţiei precedente, Andreas Lettenbichler.

Red Bull Romaniacs 2010 a adunat la start, în cea de-a şaptea ediţie, 165 de rideri din 33 de ţări. Considerat a fi cel mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs înseamnă o cursă infernală, de peste 700 de kilometri, în trei judeţe, Sibiu, Alba şi Hunedoara. Câştigătorul concursului a parcurs cei 700 de kilometri în aproape 30 de ore, pe pante aproape verticale şi coborâri ameţitoare. Peste 50 de concurenţi au abandonat sau au fost eliminaţi din competiţie pentru că au ratat două finişuri.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav