Cinci fermieri au luat cate 25000 de euro de la UE E-mail
5 fermieri Cinci fermieri din judeţul Sibiu vor primi 25.000 de euro pentru înfiinţarea sau dezvoltarea fermelor. Măsura 112 privind instalarea tinerilor fermieri a fost deschisă la începutul acestui an. În primele şase luni au fost depuse peste 600 de dosare, dintre care 500 sunt deja finanţate.

Doar cinci sibieni vor beneficia de 25.000 de euro, fonduri nerambursabile, pentru înfiinţarea sau dezvoltarea fermelor, prin măsura 112. Cei cinci, care vor lua banii Uniunii Europene, sunt din Cornăţel, Cisnădie, Caşolţ, Şeica Mare şi Nucet. Spre deosebire de Sibiu, în judeţul vecin Alba sunt peste 40 de ferme care vor beneficia de aceste fonduri.

Măsura 112 are un buget total de peste 300 de milioane de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 15.000 de beneficiari. Cei care doresc să beneficieze de aceste fonduri trebuie să depună un proiect, iar Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă îi poate ajuta gratuit la întocmirea acestuia. Condiţiile de eligibilitate sunt ca fermierii să aibă vârsta sub 40 de ani, să devină pentru prima dată şefi ai exploataţiei, iar aceasta trebuie să aibă un venit brut de minimum 7.200, maximum 48.000 euro pe an. Una din problemele cu care s-au confruntat cei care aplică prin măsura 112 este lipsa consultanţilor. Firmele private nu se implică din cauza câştigului mic.

PSD se laudă cu banii fermierilor

“Pe vreme de criză avem nevoie de soluţii, nu de explicaţii. Soluţia nu este să reducem cheltuielile prin concedierea oamenilor, ci trebuie să găsim modalităţi prin care putem creşte veniturile. Agricultura poate fi motorul ieşirii din criză şi al relansării economice. Dacă primul ministru şi ministrul de Finanţe nu au înţeles că trebuie bani pentru agricultură, soluţiile pot să vină prin folosirea fondurilor europene. Folosirea acestor fonduri este una dintre cele mai eficiente soluţii anti-criză. Mircea Geoană şi PSD şi-au luat angajamentul de a căuta cele mai eficiente măsuri anti-criză, iar utilizarea pe scară largă a acestei măsuri este o bună soluţie anti-criză', a declarat, preşedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav